Encontre de Mirades

AYA3 / INSOMNIA FESTIVAL / 2017 – Rússia

AYA

Entitat organitzadora

AYA

Localitat

Kaluga, Rússia

L’experiència en el camp 

La organització d’acollida es va preocupar sempre de que els voluntaris estiguéssim còmodes i de que participéssim en les activitats. Durant els dies del festival i després hi havia varies activitats que s’assignaven de forma aleatòria als diferents voluntaris al acabar la jornada. A l’hora de repartir les activitats es tenia en compte si parlavem rus o no. D’entre les activitats podies treballar recollint brossa, reciclant, canviant bosses de basura, treballar amb el projector, a la cuina, recollint aigua, organitzant i presentant activitats i construïnt objectes artístics. Les activitats eren prou variades com per no tenir sensació de fer sempre el mateix i teniem prou hores lliures com per disfrutar del festival, conèixer gent, participar , anar a la sauna i banyar-nos al riu. Tant voluntaris com la resta, tothom era molt simpàtic, però molt poca gent parlava anglès i només tres dels voluntaris eren estrangers.

Com preparar-se el viatge

És molt important a l’hora de fer la maleta de tenir en compte que es va a treballar, per tant la roba ha de ser còmoda, fàcil de rentar, pràctica i sobretot que no importi si s’embruta o es trenca. Un kit de primers auxilis és molt útil, sobretot perquè vius en tendes.No hi ha electricitat, cobertura ni wifi. Un carregador solar o una bateria externa són elements molt pràctics, igual que roba tant d’hivern com d’estiu.

Introducció a la cultura i la societat

La gent pot semblar molt freda quan no els coneixes, és important entendre que és algo cultural i no personal.

Com moure’s

El transport al camp està organitzat. Per arribar al punt de trobada des de l’aeroport els preus del taxi no són massa elevats i és la opció més còmoda, yandex taxi o uber són aplicacions molt útils i les tarifes son més baixes. Si no, hi ha accés a la ciutat en tren i des d’allà en metro s’arriba a tot arreu. Yandex metro funciona sense internet i és molt útil per no perdre’s al metro.

Com comunicar-se

No hi ha molta gent que parli anglès, la millor opció és tenir nocions o, parlar rus o descarregar una aplicació com yandex translate que pugui funcionar sense internet.

Diners

El millor canvi de divisa és a la ciutat un cop arribes. La vida no és cara però s’ha de saber no caure en les trampes per turistes on els preus son deu vegades mes cars. Recomanaria repartir els diners en varis llocs però en general Moscou es una ciutat bastant segura.

Alimentació

El menjar al camp es tradicional rus preparat de la manera tradicional així que es la millor manera de menjar plats típics si vas de turista i no a casa d’algú d’allà.

Viatjar abans o desprès del camp

Anar un o dos dies abans per situar-se ajuda, però viatjar es millor fer-ho després del camp ja que així ja coneixes la cultura.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!