Experiències

Fiords de l’Est, Islàndia

L’experiència en el camp

 

Vam treballar tres dies a la setmana vuit hores cada dia en feines de jardineria. Els altres dies ens dedicàvem als arts visuals fent fotografies i vídeos que alguns dies comentàvem entre tots. Vam ser 18 persones i dos monitors (camp leaders), encara que els monitors encarregats eren com si fossin dos més del grup. La convivència amb el grup va ser molt bona, tothom estava disposat a proposar idees per fer, va ser com una gran família.

 

Introducció a la cultura i la societat

Encara que és un país poc poblat, menys de 300.000 habitants, són molt extravertits, respectuosos i tenen gran nivell cultural. El punt de reunió de tots els islandesos son les piscines i als jacuzzis sempre acabes mantenint una conversació amb algun. Abans d’anar a Islàndia s’ha de tenir en compte que és un país fred i que a l’estiu no es superen els 14º, però que quan surt el sol és un sol molt potent i més d’una vegada vam acabar vermells gràcies a aquest sol. Teniu en compte portar roba d’estiu i d’hivern.

Com moure’s

El transport és una de les coses més cares d’Islàndia encara que és molt segur fer autoestop. Els meus companys de camp de treball i jo vam estar viatjant i visitant moltes coses gràcies a l’autoestop quan teníem dies lliures i sempre hi havia cotxes que paraven, a vegades l’únic problema era esperar a que arribés un cotxe. Les úniques alternatives que hi ha a l’autoestop són alquilar un cotxe o viatjar en autobús. Per anar de l’aeroport a Reykjavík hi ha uns autobusos que surten cada 30 minuts durant les 24h.

 

Com comunicar-se

Encara que l’idioma principal del país és l’Islandès gairebé tothom sap anglès, des de persones grans fins a nens.

Diners

Us recordeu de la pesseta? Doncs gairebé és com retornar-hi, el canvi entre l’euro i la corona és gairebé el mateix que entre l’euro i la pesseta. El nivell de vida i els sous mínims son més alts i per tant tots els productes són més cars. És pot dir que Islàndia és un país car. La visa és acceptada a tots els establiments i a qualsevol banc et canvien euros per corones, encara que és millor canviar-ne al aeroport per no tenir problemes amb els horaris dels bancs.

Alimentació

Nosaltres vam fer grups de cuina i cada dia feia el dinar o el sopar un grup diferent i vam provar molts tipus de menjar d’arreu del món.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!