Experiències

Mèxic– Cancún

Localitat, poble

Cancún

 

L’experiència al camp

Cancún I: En la primera part del camp, en què vam estar en un centre esportiu, combinàvem les activitats esportives amb nens i nenes del DIF (organització social) amb neteja de pistes de futbol, pintada de pistes, etc. El temps lliure depèn: o bé ens quedàvem al club, realitzant algun esport (piscina, bàsquet, vòlei, tenis, etc.) o bé aprofitàvem per conèixer diferents platges de Cancún. També vam participar en activitats culturals.  A la segona part del camp, vam estar realitzant activitats a la reserva natural de Sian Ka’an. Cada dia va ser diferent: un dia vam netejar platges, alliberació de tortugues, reforestació, convivència en comunitats maies, etc. Molt bona convivència amb els companys, un grup de voluntaris molt predisposat i animat, molt fàcil la convivència i el treball amb ells i elles. El temps lliure el vam dedicar a conèixer diferents indrets del voltant de Cancún.

Cancún II: En el nostre dia a dia, assajàvem amb estudiants mexicans de la universitat per fer una performance a les caravanes culturals i alhora compaginàvem els assajos amb l’assistència diferents activitats culturals, com concerts de música i teatre. També vam organitzar un Fòrum a la Universitat Tecnològica de Cancún: “Quién soy y de dónde vengo”. El temps lliure el vam dedicar a conèixer la ciutat, les platges i diferents indrets del voltant.

 

Introducció a la cultura i la societat

Els mexicans són gent molt agradable i amable, és fàcil compartir amb ells bons moments i la seva cultura, són oberts i divertits. De les zones on he pogut estar, he observat unes grans diferències culturals, és un país molt gran, i molt divers i diferent, amb una riquesa cultural i natural impressionant i que val la pena conèixer. A tot arreu m’he sentit com a casa i molt ben rebuda.

Si es va al DF i més si s’arriba allà, val la pena buscar una casa mexicana que et rebi, ja que penso que l’experiència que t’emportes d’aquesta ciutat, que té força mala fama, no té res a veure. Són molt hospitalaris també. Canvia força la mentalitat de les ciutats i zones més desenvolupades sobretot turísticament respecte les comunitats i zones rurals. Si es viatja pel país i si vas sola, un consell important és vigilar molt amb les teves coses, ja que és fàcil que desapareguin diners, càmeres, etc.

Concretament a Cancún, és una zona molt turística i desenvolupada, però es concentra a la zona costera, la ciutat, que està a l’interior, que és on es van fer els camps de treball, és la típica ciutat mexicana, amb més centres comercials americans que a la resta del país i sense construccions colonials, però interessant de veure-la i viure-la. És una ciutat de recent creació, i per tant, la majoria de gent que trobes és d’altres zones i estats i això també la fa especial. En general s’hi viu força bé i és molt segura. La zona hotelera i la ciutat són dos móns diferents.

 

Com moure’s

De l’aeroport de Cancún a la ciutat hi ha taxi o autobús, us aconsello l’autobús, ja que els taxis són caríssims.

 

Com comunicar-se

En espanyol.

 

Diners

A Mèxic es pot treure els diners amb targeta de dèbit a qualsevol banc. El cost de la vida en algunes zones, com a Cancún i el DF, és més o menys com a Catalunya, però en altres zones, com Chiapas, és molt més barat tot.

 

Alimentació

Cuinàvem i compràvem nosaltres, així que el grup decidia un menú setmanal i, en funció d’aquest, comprava. També algun dia vam menjar tacos y plats típics mexicans. Vàries vegades mexicans ens van convidar a dinar i sopar, així com nosaltres vam preparar diferents plats dels nostres països per ells.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Si vas sola, millor després, ja que coneixeràs millor la cultura i et serà més fàcil tot, i també pot ser una oportunitat per conèixer algun altre voluntari amb qui puguis viatjar. Però en realitat, tant és, perquè hi ha turistes allà on vagis, així que és fàcil trobar-se gent i conèixer i viatjar amb altres persones. Si vas sola s’ha d’anar més en compte, però es pot fer sense problemes, jo personalment no he viscut moments d’inseguretat. Mèxic m’ha encantat i m’ha aportat una experiència molt positiva i enriquidora.

 

Altres consells

La zona hotelera està plena d’hotels, discoteques, pubs a l’americana, hamburgueseries i menjar ràpid, i funciona en dòlars. Les platges públiques són poques i sovint les més brutes i deixades, però igualment són boniques. Les platges amb els hotels són públiques teòricament, però a vegades són de difícil accés, val la pena veure el carib. A Yucatán en general hi ha molts indrets paradisíacs i no tan turístics, molt a prop de Cancún.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!