Experiències

MS12 / Hands on Nature / 2016 – Dinamarca

 

store_vidder__god_kvalitet_jpg

Entitat organitzadora

MS

Localitat

National Park Thy.

L’experiència en el camp

El nostre treball consistia en eliminar espècies invasives. Cada dia anàvem amb bicicleta fins al lloc de treball. Al arribar treballàvem unes dues o tres hores i després dinàvem al mateix lloc de treball. Després de dinar treballàvem un parell d’hores més i després tornàvem al camp. Teníem totes les tardes lliures. A vegades anàvem fins al poble més proper amb bicicleta o simplement ens quedàvem per el camp descansant. Des del principi vam fer molta amistat entre tots els participants. Tots eren molt simpàtics i ens vam fer molt amics.

Com preparar-se el viatge

Els bitllets es poden comprar tant bon punt has rebut el infosheet o fins i tot abans. És important portar roba per a qualsevol tipus de temperatura. El nostre camp estava situat al nord de Dinamarca, i per això durant el dia podia arribar a fer molta calor, però durant la nit les temperatures baixaven molt i feia molt fred!

Introducció a la cultura i la societat

A la zona on es va dur a terme el meu camp de treball estaven molt agraïts del treball que fèiem i fins i tot a vegades ens portaven menjar. Com que a la zona que treballàvem és molt tranquila i no acostuma a passar res va venir la televisió a grabar-nos i també vam sortir al diari.

Com moure’s

En la zona del nostre camp de treball hi havia una àmplia xarxa d’autobusos i era fàcil arribar a tot arreu. Tot i això, els horaris quedaven bastant reduïts durant els caps de setmana. En general és fàcil moure’s per Dinamarca amb autobús.

Com comunicar-se

La societat danesa té un nivell d’anglès molt avançat, fins i tot entre la gent gran. És bastant fàcil mantenir una conversa en anglès o com a mínim fer-se entendre.

Diners

El cost de vida a Dinamarca és bastant més elevat que a Espanya. El nostre camp de treball ens proporcionava tot el menjar que necessitàvem i només ens vam gastar diners per comprar petites coses quan anàvem a pobles cercans.

Alimentació

El nostre camp no era vegetarià però menjàvem poca carn. Un dia ens van fer plats típics d’allà com ara uns frankfurts, patates al forn, etc. El menjar en general al camp era molt bo. Portàvem un horari bastant diferent al d’Espanya. Dinàvem aproximadament cap a les 12 i sopàvem cap a les 6 o 7 de la tarda. Teníem nits assignades per cuinar plats típics de cada nacionalitat.

Viatjar abans o desprès del camp

Tot i que no s’havia parlat abans, una gran majoria dels participants del voluntariat van anar des del camp de treball fins a Copenhagen amb autobús i s’hi van estar allà un parell de dies.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!