Experiències

Seelbach, Alemanya

Localitat, poble

Seelbach

L’experiència en el camp

 

El camp consistia a muntar un camí de fusta. La feina era senzilla i no calia tenir gran força com es deia en l’infosheet. Molt important era el calçat, perquè hi havia llocs força fangosos. Cal portar impermeable perquè és molt normal que plogui a estones.

 

Treballàvem durant el matí, encara que, si havia plogut al matí, hi anàvem a la tarda. En general hi ha molt temps per poder estar amb el grup, conèixer la gent i fer moltes coses a les tardes.

Al poble hi ha piscina i hi ha zones per fer barbacoes, així com passejar per la natura i les granges. El lloc on estàvem allotjats era un poliesportiu molt gran. Dormíem als vestidors sobre matalassos gruixuts, però freds. Hi ha les dutxes típiques de poliesportiu. I van muntar un menjador i una cuina per fer el menjar. En general no ens va faltar de res! Per rentar la roba et deixaven una rentadora i també teníem Internet al “Cityhall”, un lloc del poble.

Les possibilitats recomanables de la zona són: visitar Estrasburg (França) i Freiburg (Alemanya). Nosaltres fins i tot vam anar a Constança on hi ha el llac Bodensee.

 

 Introducció a la cultura i la societat

 

La cultura és molt semblant perquè es tracta d’un país europeu. La selva negra és un indret molt tranquil, ple de poblets, prats i cases típiques d’allà. El poble on vaig estar està enmig de boscos frondosos d’avets molt alts i al voltant d’aquest està ple de camps verds amb vaques i ovelles que pasten. A més a més hi ha molts camps de pomers i alguns de blat de moro. La gent de la regió es dedica en general al camp i als animals pel que és molt bona la carn i els derivats de tota la zona. El que no podeu marxar sense provar és la cervesa de la regió: de les més bones!

 

Com moure’s

 

L’aeroport més proper: Stuttgart, amb el que volen companyies molt barates com Germanwings o Lufthansa. A Edreams sempre es troba alguna oferta.

Des d’allà es pren un tren fins a Lahr. El bitllet es compra a l’estació en unes màquines. Es pot pagar amb targeta i de fet és molt més còmode, a part de que si vas just de temps és molt més ràpid. Quan compres el bitllet s’imprimeix el recorregut. El tren no va directe i s’han de fer dos canvis de tren, però està tot escrit al bitllet, tant l’andana com l’horari.

Un cop a Lahr s’agafa l’autobús fins a Seelbach. Aquí és on més pots esperar perquè la freqüència d’autobusos no és gaire gran i l’últim crec recordar que era a les 21.00h. Millor provar d’arribar abans de les 21.00h! Un taxi és molt car!

 

Com comunicar-se

 

Si no saps alemany no és un problema, encara que és preferible saber-ne una mica per quan has de moure’t sol abans i després d’arribar al camp. A les ciutats la gent sí que sap anglès, però als pobles no. De totes maneres, la majoria de gent que vam ser al camp, més de la meitat, no sabien alemany, i no van tenir cap problema. Les “caps” de nacionalitat alemanya traduïen tot el que era necessari.

 

Diners

 

Cal portar diners bàsicament per al transport, trens i autobusos, dels primers dies, per als caps de setmana i per a algun que altre imprevist, però en general no ens en van caldre gaire. Amb uns 200 – 300 (màxim!) d’euros per a les tres setmanes va bé.

 

Alimentació

 

Nosaltres vam triar de cuinar cada dia dos persones de diferents nacionalitats, per menjar coses típiques de cada lloc. Cadascú comprava el que necessitava. Al supermercat hi ha en general el mateix que aquí: més salsitxes, tipus de cerveses, aigua amb gas i panets típics.

 

 

Viatjar abans o desprès del camp

 

A l’hora de comprar el bitllet de tren, si vas junt amb cinc persones surt més barat. Quant a horaris i tot plegat, és millor comprar-ho allà un cop arribat a Stuttgart, perquè sempre pot haver-hi un retard en l’avió, comptant que has d’agafar el metro (U-Bahn) per anar a l’estació de tren. Els tiquets de descompte són Shoneswochenende.

 

Altres consells

 

En general vam estar molt ben atesos, quan faltava alguna cosa podies demanar-la al “Cityhall”. Ens van deixar mantes, perquè a les nits feia molt de fred. Porteu alguns pantalons llargs i roba d’abric, així com roba d’estiu. Allà hi ha rentadora i internet. Una cosa a tenir en compte és que els seus horaris són molt diferents i als pobles tot tanca molt d’hora (migdia alguns comerços i a les 18.00 d’altres). La ciutat és més com aquí.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!