Experiències

VJF17-2.9 / LIEPNITZINSEL 2 / 2017 – Alemanya

Interculturalitat

Entitat organitzadora

VJF 

Localitat

Liepnitzinsel, Wandlitz, Brandenburg.

L’experiència en el camp

Ha sigut una estància enmig d’una petita illa en plena natura, sense luxes ni moltes comoditats, perfecte per desconnectar. En el dia a dia hem après a conviure tots, hem fet bastantes activitats improvitzades junts i hi ha hagut molt bon rollo i hem fet bones amistats, també amb els forestals, els que ens manaven la feina. Aquesta ha sigut dura i intensa, fent tallafocs, tallant, portant i col·locant llenya… però hem treballat poques hores i pocs dies i teniem descansos. Ens van dir que porten més de 20 anys fent aquest camp i que hem sigut un dels millors grups!

 

Com preparar-se el viatge

Revisar tota la documentació necessària amb temps i mirar la data de caducitat. És xulo portar algun detallet típic del teu país o de la teva ciutat per als companys, o alguna cosa típica per menjar.

Introducció a la cultura i la societat

Hi havia gent de tot tipus com a totes les grans ciutats. A Alemanya tenen fama de tancats i bordes, però jo vaig trobar molta gent que em va ajudar i altra gent que anava sola com jo… Has de tenir en compte que no es el teu país i hi ha coses que canvien, però amb bona fe i paciència tot acaba sortint bé.

Com moure’s

Si vas sol i no et venen a buscar a l’aeroport, és indispensable mirar els recorregunts i els medis de transport que hauràs d’utilitzar, pensar en un plan B, etc. un mapa sempre fa bon servei. No et faci por preguntar, jo vaig fer molts amics durant el camí fins al camp!

Com comunicar-se

És recomanable tenir una xuleta amb quatre coses que puguis preguntar a la gent per si et perds o no saps com arribar al lloc. En ple estiu sempre podràs arribar a trobar gent que parli alguna llengua que tingueu en comú com l’anglès. Tenir sempre paciència i no posar-se nerviós, estar obert a tothom però sense confiar en els desconeguts.

Diners

Jo no necessitava gaires diners perque gairebé tot estava inclòs. Els supermercats dels pobles els vaig trobar molt barats. Recomano portar els diners en diferent llocs per si et roben la cartera i sempre tenir-los vigilats. No cal portar una gran quantitat de diners, només per alguna emergència.

Alimentació

Al camp cadascú va cuinar dos dies. Intentàvem fer plats típics dels llocs de procedència i la veritat es que vam fer diversitat de dinars i vaig provar coses noves delicioses. Un plat típic d’Alemanya que no havia provat mai va ser l’arròs amb llet dolç (amb sucre), ara me’n continuo cuinant aquí. També vam provar els nuddles, menjar típic polonès, italià, i jo els vaig cuinar truites amb patates, els va encantar!

Viatjar abans o desprès del camp

Jo vaig agafar els vols els dies corresponents d’inici i final del camp perquè era la meva primera vegada viatjant sola… Però els tres xinesos van viatjar abans i després del camp durant setmanes per Alemanya. I la veritat es que em van fer moltíssima enveja. Al pròxim camp de treball seguríssim que em quedare uns quants dies més per allà.

Altres consells

Tingues en compte que al camp tothom hi va per passar-s’ho bé i coneixer gent. Estigues ben obert a tots i disfruta al màxim de l’experiència!

https://vimeo.com/231362258 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!