Preguntes freqüents referents al procés d’inscripció

1. Si l’edat mínima per participar en un camp de treball són 18 anys (o 21) però jo els faig després que comenci el camp, m’hi puc apuntar?
Malgrat que al cercador de camps hi trobaràs alguns projectes on posa que accepten joves a partir dels 16 anys, des de la COCAT no podem gestionar inscripcions de menors de 18 anys. Concretament, com posem a les condicions de participació, el primer dia del camp la persona participant ha de tenir els 18 anys complerts. Et facilitem el nom d’altres entitats i institucions que fan activitats per a menors de 18 anys:

Fundació Escolta Josep Carol: Organitza camps de treball a Catalunya i a Espanya.
Fundació Pere Tarrés: Organitza activitats per a menors, per a informar-te sobre internacionals, consulta la seva web.
Centre Excursionista Empordanès: Fa diverses activitats per a menors d’entre 6 i 18 anys.
Grup d’Esplai Vidrerenc: Realitzen camps de treball per a joves d’entre 15 i 17 anys
Direcció General de Joventut de Generalitat de Catalunya: Per a camps de treball no internacionals, on hi participen catalans o persones d’arreu de l’estat.

2. Puc participar en un projecte amb  COCAT si tinc més de 35 anys?
Si, pots participar en projectes de mitja o llarga durada. També tens la possibilitat de participar a projectes permanents. Per a més informació, pots enviar un e-mail a voluntariat.ltv@cocat.org.

3. No visc a Catalunya, puc participar en un camp de treball internacional?
La COCAT només pot tramitar la participació de voluntaris amb persones residents a Catalunya. Pots posar-te en contacte amb el Servicio de Voluntariado Internacional (SVI) vinculat a l’INJUVE o bé amb De Amicitia, organització que gestiona els camps de treball internacionals a la resta d’Espanya.

4. Puc participar en un camp de treball internacional a Catalunya?
I tant! Mentre hi hagi places, pots apuntar-te als camps internacionals a Catalunya, on també aprendràs anglès, coneixeràs gent d’arreu del món i faràs una tasca d’interès social. I de pas et sortirà més econòmic. Els camps internacionals fets a Catalunya tenen molt bona fama! Nosaltres te’ls recomanem!

5. Em puc apuntar a un camp de treball amb un amic o amiga?
Sí. Per a fer-ho, cadascú ha de fer la seva pròpia inscripció i, en el requadre del formulari on us ho demana, poseu que voleu participar amb el vostre amic o amiga. Hauríeu de posar a les vostres inscripcions un mínim de 6 opcions amb el mateix ordre de preferència. Cadascú farà el seu pagament.

Ara bé: Nosaltres NO US HO RECOMANEM. Primer de tot, perquè buscar 2 places en un mateix camp és molt més complicat que buscar-ne una, ja que a un camp internacional normalment hi participen només dues persones d’una mateixa nacionalitat. Segon, perquè s’ho passen millor els que van sols, perquè de natural tenen més tendència i facilitat a integrar-se en el grup, a bolcar-hi les seves energies i a superar les dificultats.

COCAT també es reserva el dret de no inscriure dues persones al mateix camp a partir del moment que consideri que ja no serà possible trobar places. Consulteu a l’apartat de Notícies si estem gestionant places per a parelles, però tingueu en compte que normalment ho fem a l’inici de la campanya d’inscripcions (al març) i durant un període de setmanes limitat.

6. Puc participar en més d’un camp de treball?
Sí. Per a inscriure’t a 2 camps de treball hauràs de fer 2 inscripcions diferents i pagar les 2 quotes corresponents. En el cas del segon camp, la quota serà reduïda. Tingues en compte que podràs ser acceptat en qualsevol de les opcions de les dues inscripcions així que vigila que les dates de la primera sol·licitud no coincideixin amb les de la segona opció.

7. Fins quan em puc apuntar a un projecte?
En principi les inscripcions queden obertes tot l’any, tot i que la COCAT es reserva el dret de tancar-les quan ho trobi necessari per garantir la qualitat del seguiment dels voluntaris. En tal cas s’avisarà amb antelació.

Has de comptar amb un marge d’un mes (o 2 pels projectes de mitja i llarga durada i als països del sud) entre la inscripció i la data d’inici del camp, per poder tenir temps de fer les gestions administratives de la plaça, vacunes, visats, i rebre l’infosheet.

8. Després de quant temps sabré si m’han acceptat en un projecte?
Segons l’època, el termini varia. De totes maneres, esperem poder-te dir quelcom definitiu per correu electrònic en uns 15-20 dies, un cop rebut el formulari d’inscripció amb el pagament. Si passats els 15 dies no t’hem dit res, contacta amb nosaltres.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!