El començament de la desescalada ha donat una mica d’esperança de cara al control de la situació i al poder tornar a moure’ns lliurement a l’estiu però tot i així, la situació segueix sent molt incerta.

Per això creiem important fer-vos arribar informació sobre la situació actual vers els camps de treball que gestionem des de COCAT enguany.

Sentim el retard i agraïm la paciència que esteu tenint, com podeu imaginar estem vivint tots/es una situació excepcional i que ens suposa molts reptes i canvis, que malauradament seguiran afectant-nos encara uns mesos més.

Arran de moltes discussions i reunions amb autoritats locals i entitats per confirmar protocols i viabilitat dels camps de treball d’aquest estiu, dir-vos que s’han pres les següents decisions:

CAMPS de treball A CATALUNYA

Enguany es limitarà la participació en els projectes previstos per a Catalunya a joves locals, per tant, malauradament no hi participaran joves estrangers, i els gestionaran directament de l’Agència Catalana de Joventut. Aviat publicaran convocatòria i condicions a la seva web, podreu consultar-ho a: www.jove.cat/campsdetreball o al correu campsdetreball.tsf@gencat.cat 

ENVIAMENT A CAMPS DE TREBALL A L’ESTRANGER

Les entitats amb qui treballem arreu del món estan fent tot el possible per adequar-se a la situació i seguir garantint un mínim de projectes segurs i de qualitat. Tot i així la situació és encara força incerta. Cada país està revisant  periòdicament mesures segon el seu estat específic, i malauradament no sabem encara quan i en quines condicions es podrà viatjar lliurement, i participar a segon quin tipus de projecte.

Des de COCAT n’estem fent seguiment i seguirem recollint i compartint les actualitzacions en aquest document i, evidentment, qualsevol canvi que afecti directament algú que ja estigui confirmat/da serà comunicat també personalment.

Esperem poder tenir més detalls respecte a la viabilitat dels projectes i les condicions dels diferents protocols estrangers a final de juny, quan s’espera que puguin acabar les fases de desescalada a l’estat Espanyol i així tindrem una visió definitiva del panorama pels següents mesos d’estiu. Fins llavors, ens sap molt greu, però no podem garantir al 100% cap participació.

Els aspectes i decisions que podem compartir fins ara són:

  • DESTÍ: només seguirem oferint projectes a Europa per l’estiu. Esperem poder tornar a oferir projectes a fora d’Europa per la tardor, però en tot cas dependrà de com evolucioni la situació als pròxims mesos.
  • DATES: només seguirem oferint camps de treball que comencin a partir del mes d’agost,o com a molt mitjans/final de juliol, per tenir prou marge de temps per tenir clar si es podrà marxar i fer tots els tràmits corresponents (organització del viatge, documentació, formació….).

*CONDICIONS DELS CAMPS DE TREBALL

  1. Tots els projectes s’hauran d’adaptar a les noves mesures d’higiene i seguretat,que dependran de cada País. Això vol dir que fins a l’últim moment es podran produir encara cancel·lacions o canvis (dates, tipus de treball, condicions,..).
  2. Al ser una pandèmia que afecta la majoria de països, les participacions internacionals es veuran afectades a tot arreu, per tant s’ha d’esperar que hi hagi en general més participació de locals i que no es podran complir balances de nacionalitats com altres anys.
  3. Les entitats faran tot el possible per comunicar eventuals cancel·lacions o canvis al més aviat possible, i en aquest cas els afectats/es seran avisats de seguida. Per això recomanem esperar la confirmació definitiva per part de l’entitat, i en tot cas esperar almenys fins a final de juny per organitzar qualsevol viatge.

Qui no vulgui/pugui esperar tant, haurà de comptar contractar una assegurança que cobreixi eventuals cancel·lacions (des de COCAT només podrem reemborsar la quota d’inscripció, mai el viatge) o bé valorar posposar l’experiència.

CANCEL·LACIONS I BAIXES

Entenem que la situació no sigui fàcil i que sigui complicat fer plans en aquestes condicions, per això tenim en compte l’excepcionalitat del moment i, en cas que us hàgiu inscrit ja però no poguéssiu finalment participar en cap projecte per causes de força major justificades, us oferim:

  1. Desar la quota pagada per més endavant o per l’any vinent. En aquest cas, en engegar la campanya d’inscripcions l’any vinent intentarem compensar-vos donant-vos prioritat.
  2. Devolució de la quota d’inscripció.

Us recordem que, tal com hem explicat al primer comunicat sobre el COVID19 i protocol d’actuació , si finalment es donen les condicions per viatjar, a qualsevol altre tipus de baixa que no estigués justificada per causes de força major  s’aplicaran els criteris de les condicions de participació de COCAT habituals.

Dit això, de tot cor esperant que finalment es pugui participar en algun projecte, i amb l’esperança que algú finalment pugui marxar enguany,  ja estem treballant en un format digital de formacions que garanteixi una adequada formació i un espai sempre obert per resoldre dubtes i neguits a tothom.

Acabem recordant-vos que  algunes entitats partners amb qui treballem també estan organitzant workcamps virtuals, gratuïts i oberts a partir dels 16 anys que, mentrestant poden ser una bona oportunitat per seguir connectats i actius amb altres joves d’arreu del món: https://padlet.com/projekte6/virtualcamp

En farem més difusió a les nostres xarxes , així que us animem a seguir-nos allà també.