Quin procés he de seguir per a fer un voluntariat de llarga durada?

El procés del teu projecte comença avui mateix, des del dia que demanes informació (o fins i tot abans). S’inicia en el moment en què t’interesses per fer un voluntariat i comences a treballar les teves motivacions i expectatives. Superat el procés de recerca d’informació, d’entrevistes personals amb nosaltres, i d’inscripció, comença la part més activa del projecte.

A COCAT, el procés que duràs a terme serà el següent:

T’informes

Llegeix atentament l’apartat Què és un Projecte de Mitja i Llarga durada de la web: hi trobaràs la informació més important que has de tenir abans de començar a preparar-te pel teu projecte.

Llegeix amb atenció el procés que detallem a continuació abans de començar a buscar projectes. És molt important que tinguis clar tot el procediment abans de començar!

Contactes amb nosaltres

Un cop vegis que els projectes de mitja i llarga durada poden ser la teva opció de voluntariat, posa’t en contacte amb nosaltres a outgoing@cocat.org per tal de rebre més informació, explicar-nos una mica mica qui ets i què busques, i conèixer les dates de les següents xerrades-trobades.

Ens coneixem

És molt important per nosaltres que ens coneguem i aclarim interessos i dubtes abans de realitzar la teva inscripció o abans de que et tramitem a cap projecte. 

Per això t’animem a participar en una de les xerrades-trobades que tenim programades. La trobada et servirà a tu per aconseguir més informació sobre COCAT, sobre el voluntariat de llarga durada i per resoldre dubtes i, per a COCAT esperem poder-te conèixer millor.

Si no poguessis assistir en cap sessió avisan’s al més aviat possible.

T’inscrius al projecte

Un cop ens hem conegut i llegides les Condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada, ja pots començar la teva cerca! Per a poder veure els projectes de mitja i llarga durada disponibles, hauràs de marcar les caselles 30-89 dies i 90-365 dies del filtre del cercador “Quina durada vols que tingui el teu projecte?”. Et demanem que triïs com a mínim tres projectes per tal que tinguis més opcions de trobar plaça quan tramitem la teva sol·licitud, per si de cas alguna de les opcions ja està plena. Has de tenir en compte que la oferta de places al cercador canvia a cada moment (degut a que hi ha gent inscrivint-se arreu del món) i per tant pot ser que no estigui totalment actualitzada. Nosaltres aconsellem posar com a minin 3 opcions però si tens molt clar que solament vols intentar-ho amb un projecte, pots posar 3 vegades el mateix codi, tenint en compte que, si no t’accepten a aquesta opció i no vols buscar més projectes, COCAT et podrà tornar tant sols 80€.

Un cop hagis triat els projectes que t’interessen, segueix les instruccions de la pàgina per inscriure’t: recorda hauràs de posar per ordre de prioritat els 3 projectes que et demanem en el formulari. Afegeix les teves dades personals, motivacions i requeriments especials al formulari. Quan hagis acabat i enviat el formulari rebràs un correu a l’adreça que hagis indicat al formulari d’inscripció.

Fas el pagament

A l’apartat Condicions de pagament trobaràs les dades per fer el pagament de la quota d’inscripció. La quota pels projectes de mitja i llarga durada és de 200€.

Si fas un ingrés a caixa o una transferència per pagar la quota d’inscripció, és imprescindible que ens enviïs el comprovant de pagament per correu electrònic a outgoing@cocat.org.

En cas que utilitzis l’opció de pagament amb targeta a la web, i tal i com s’explica a les condicions de pagament, rebrem el comprovant del teu pagament directament, però has de tenir en compte d’indicar el teu nom i cognoms i correu electrònic per tal que puguem rebre-ho correctament.

Tramitació d’inscripció

És important que recordis que no serà fins que ens arribi el comprovant de pagament i la teva inscripció que començarem a tramitar la teva sol·licitud. Ens posarem en contacte amb tu en un termini de 20 dies. En cas que algun dels projectes que hagis triat necessiti documents addicionals (carta de motivació, certificats…) ens els has de fer arribar tant aviat com hagis fet la sol·licitud, per poder-la començar a tramitar.

Participes a la formació

Si participes a un projecte de llarga durada, abans de marxar, hauràs de participar a una formació obligatòria amb COCAT. Les dates de formacions a la sortida seran comunicades als voluntaris que siguin confirmats a projectes de mitja i llarga durada.

Participes al projecte

Des de COCAT et farem un seguiment durant el projecte per correu electrònic, un cop al mes hauràs d’enviar-nos un mail explicant-nos com va l’experiència.

Participes a l’avaluació

Un cop acabat el projecte farem una avaluació del projecte mitjançant un formulari d’avaluació que hauràs de complimentar.

Si necessites una reunió amb nosaltres per tal de discutir uns aspectes del projecte, definir les possibles activitats de sensibilització i seguiment futures o assessorar-te sobre altres oportunitats de voluntariat, tens la possibilitat de reunir-te amb la persona responsable de l’àrea de llarga durada. A COCAT, pensem que l’experiència de voluntariat no s’acaba quan s’abandona el país on s’ha viatjat, sinó que serà molt més valuosa si es comparteix ja sigui fent activitats de sensibilització o ajudant a futurs voluntaris a preparar-se i conèixer tot allò que han de saber. Per això, proposem que col·laboris amb nosaltres en aquestes tasques.

Cerca el teu projecte

linea-blava

VÍDEO PROCÉS D'INSCRIPCIÓ

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!