Foto 22-08-17, 16 13 28Aquest estiu he participat a un intercanvi juvenil a França. Allà ens hem reunit gent de quatre països diferents: francesos, polonesos, txecs i catalans.

Ens allotjàvem en un petit poble, Marcillac-Lanville, on fèiem diferents feines. Cada matí ens separaven en grups i cada un feia una feina diferent i anàvem alternant per dies per a què tothom pogués fer de tot. Els diferents treballs consistien en: restaurar una font que hi havia el jardí, traient el ciment d’entre les pedres i posant-ne de nou; treballar amb vidre i metall per fer unes boniques escultures per decorar a la casa; gravar un documental sobre el qual fèiem durant aquells dies i per últim, fer el dinar i encarregar-se de la neteja.
A cada feina hem après diferents coses que potser no hauríem fet mai: com a saber posar bé el ciment o a tallar correctament el vidre sense fer un desastre. I potser si ho penses, fa mandra fer tot això, però un cop ets allà, ho trobes interessant i a més t’ho passes bé.

Però òbviament allà no tot era treballar, a les tardes anàvem a visitar llocs i a fer diferents activitats per tenir més confiança entre nosaltres i divertir-nos o si no gaudíem del “free time” per poder fer les nostres coses o simplement relaxar-nos.

Foto 19-08-17, 18 23 06

A sobre, gràcies al fet que la gent venia de nacionalitats diferents, hem pogut millorar molt el nostre anglès, parlar de forma molt més fluida i amb més seguretat. També hem pogut aprendre moltes coses dels altres països, com algunes paraules en el seu idioma o veure les diferències culturals i com viuen ells el dia a dia, també he après receptes de cuina, a conviure, a respectar, a gaudir dels bons moments per sobretot (i això és del que em sento més orgullosa) hem après a gaudir del present al màxim.

Això si, el que més es pot remarcar és les amistats que crees, vinguin d’on vinguin i lo bé que ho passes amb ells.

Anar a un lloc d’aquests és una experiència increïble. Coneixes molta gent amb la qual acabes construint una amistat molt ràpid i els hi agafes un carinyo impressionant, vinguin d’on vinguin.
Així que dono les gràcies a la gent que ha creat tot això perquè és una experiència molt positiva per tots els joves.

Elena Solís de la Torre.​