Hola, sóc la Carla i, en aquest post vull escriure una mica quina ha estat la meva experiència d’EVS a Brussel·les. De fet, no us enganyaré, si he de parlar del que ha sigut la meva experiència d’EVS, això comença abans de Brussel·les! (No t’espantis, prometo ser breu!)

La meva història comença quan vaig acabar la carrera i no sabia què fer amb el meu futur (bé, de fet no sé per què parlo en passat!). Em va semblar que l’EVS era una opció perfecta, perquè m’oferia la possibilitat d’anar a l’estranger i guanyar experiència professional. Vaig començar a buscar un projecte que m’interessés en un país que em vingués de gust. Primera sorpresa: no es gens fàcil trobar un projecte d’EVS (per a ser sincera, jo ho definiria com un procés llarg i pesat). I aquí va la primera llista de consells:

1. No tinguis pressa per marxar perquè entre la recerca del projecte i l’espera per a què te l’aprovin passarà temps.
2. Llegeix molt bé quin és el teu projecte: què faràs, on viuràs… pensa que estaràs una bona temporada dedicant-te a això, encara que al moment et sembli que el què vols és marxar ràpid!
3. Val la pena fer-ho!

Però, el període de recerca no et deixa indiferent, té una avantatge que ningú et podrà treure: un cop passat, et tornes un/a professional d’escriure cartes de motivació. Després d’acabar aquesta fase i amb aquesta nova aptitud adquirida, vaig marxar cap a Brussel·les. Brussel·les m’agrada molt. Com suposo que ja tothom sap, és una ciutat internacional, però molt accessible i amb molta vida a l’aire lliure a l’estiu. Un petit inconvenient de la ciutat és (tampoc us explico res de nou) el temps, que ha estat especialment dolent aquest estiu. Ha estat el tema de conversa de tots els brussel·lesos, no només dins l’ascensor…

Un altre petit inconvenient d’aquesta ciutat tan internacional és que he après molt poc neerlandès i francès! Resulta que tothom parla molt bé anglès, per tant, resulta més fàcil parlar en anglès que aprendre neerlandès. Vaig fer classes un mes i mig però si em veiéssiu en acció podríeu concloure ràpidament que és insuficient.

Durant aquest temps a Bèlgica he estat treballant en el projecte ‘On the road for Safe Sex’ que, com el seu nom indica, té per objectiu promoure el sexe segur. Donem informació i venem preservatius molt econòmics en festivals de música per tota Bèlgica. I aquí us presento la meva eina de treball més utilitzada durant aquest temps: El Condomobiel.