Experiències en camps de treball

Hanigovce, Eslovàquia

Localitat, poble

Hanigovce

L’experiència en el camp

La convivència va ser fàcil, ja que érem molt pocs i passàvem tot el dia junts. Els monitors facilitaven la interacció fent jocs i tractant d’unir el grup. El nostre treball es limitava a fer feines de reconstrucció d’un castell (en realitat eren tres parets), cavàvem al voltant per trobar restes de ceràmica i buscar els fonaments de l’edifici.

 

Com preparar-se el viatge

El vol a Bratislava és car, ja que des de Barcelona no hi ha gaires companyies amb vols directes. El millor és arribar a Viena i d’allà agafar un autobús cap a Bratislava (que costa uns 7€).

 

Introducció a la cultura i la societat

No crec que els eslovacs siguin massa diferents quant a la cultura, això si, la majoria són molt religiosos i les seves cases estan plenes d’icones.

 

Com moure’s

Els trens arriben a tot arreu, però cal tenir en comte que a excepció de la línia principal (la que connecta la capital amb les ciutats principals) són trens molt antics, que fan molt de soroll i sovint poc puntuals. És millor, si la organització t’ha donat tots els detalls, comprar els tiquets des de casa mitjançant Internet.

Pel que fa als autobusos, n’hi ha que connecten de manera sovint Bratislava amb el seu aeroport i també des de la capital fins a Viena i al seu aeroport.

Per dins de Bratislava és millor anar caminant (no és gaire gran i amb un parell de dies ho tens tot vist).

 

Com comunicar-se

Porteu imprès tots els mapes que la organització us ha facilitat. Si aneu a algun hostal de la capital, us entendran amb anglès. Però l’ús de l’anglès no és gaire habitual, a mesura que t’allunyes de la capital és molt difícil trobar algú que t’entengui (sobretot entre la gent gran). Per això és útil tenir-ho tot imprès a mà, assenyalant i fent gestos t’acabes fent entendre entre la població local.

 

Diners

El menjar és una mica més barat que a Espanya.

 

Alimentació

No vam passar gana en cap moment. L’esmorzar era consistent (pa, Nocilla, croissants). Pels dinars pujaven des del poble amb el menjar precuinat i calent. Consistia en un primer plat de sopa, arròs o verdura i un segon amb carn (sempre carn

i amb molt de suc), normalment hi havia un parell d’alternatives, així que es podia triar. Pel sopar cuinaven sopa al foc (una espècie de caldo que s’anomenava “gulash”), o el que havia sobrat del dinar, o pa amb algun condiment.

 

Viatjar abans o desprès del camp

És totalment recomanable, ja que la posició d’Eslovàquia et facilita moure’t pel centre d’Europa. Viena és a 45 minuts de Bratislava i a Praga s’hi pot accedir amb tren. La capital està ben interconnectada, sobretot amb tren (però és difícil comunicar-te amb els venedors de bitllets de tren, així que el millor és tenir paciència). Els hostals a Bratislava són barats i amb un parell de dies ja ho tens tot vist.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!