Experiències

Tallinn, Estònia

Localitat, poble

Tallinn

L’experiència en el camp

Al camp “Culture Factory” hi havia un ambient hippie bohemi autèntic, tothom era feliç i tot funcionava com en una comuna: fes-t’ho tu mateix, viu i deixa viure, sigues feliç, improvisa, vés fent, no et preocupis i fes l’amor i no la guerra.

 

Introducció a la cultura i la societat

Estònia és un país petit que no ha parat de créixer econòmicament des de la seva independència fa quinze anys apropant-se pràcticament als estàndards dels seus veïns, els països escandinaus. Els joves estonians són una gent molt enrotllada i suposo que al no estar influïts encara prou per la cultura europea occidental tenen un esperit bohemi i creatiu elevat. Els agrada fer autoestop i són molt aventurers. Són espavilats i estan al cas de tot. Els joves estonians parlen un anglès perfecte i beuen molt. Cervesa, vodka i tota mena de destil·lats. Això sí, els joves estonians no fumen petes.

Són molt oberts a la realitat de la nació catalana a diferència dels ciutadans de països imperialistes com puguin ser Espanya, França o Anglaterra i entenen perfectament la nostra lluita d’alliberament nacional ateses les seves circumstàncies d’anys i panys d’opressió i genocidi cultural i humà.

 

Com moure’s

Hi ha vols directes de Barcelona a Tallinn 3 dies a la setmana (http://estonianair.com). De l’aeroport al centre de Tallinn hi ha autobusos però si t’has apuntat al camp “Polymer Culture Factory” són tan enrotllats que en Tonis  et vindrà a buscar amb un cop de cotxe. Els bitllets de tramvia i troleibús els podeu comprar als quioscos. És més barat amb carnet d’estudiant i si els compres de deu en deu.

 

Com comunicar-se

Els estonians parlen anglès però us recomano que feu un esforç per aprendre quatre coses d’estonià. Ells n’estaran contents com quan nosaltres sentim a un guiri fer l’esforç de parlar en català. Això obre moltes portes i fa que tothom sigui un mica més feliç. Un tast

Hola: Tere.

Si us plau: Palun.

Sí: Ja.

No: Ei.

Una cervesa, si us plau: Palun üks olu.

Et vols casar amb mi?: Kas sa abielluks minuga?

 

Diners

Euro. És més barat que aquí, tot en general. Aneu a menjar al restaurant algun dia, que allà és econòmic.

 

Alimentació

El menjar nòrdic no és tan bo, ric ni equilibrat com la dieta mediterrània, però a mi m’agradava perquè és diferent i novetat. En tot cas al meu camp ens fèiem el sopar nosaltres i vam menjar dieta mediterrània, japonesa, austríaca i de tot arreu una mica.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Si te’n vas a Estònia i vols fer un tomb pots anar fins a St. Petersburg i tornar fins a Hèlsinki (jo ho vaig fer en bus, que és més barat) i de Hèlsinki a Tallinn en vaixell (barat!). Si aneu a Rússia heu de tramitar el visat al consolat rus a Barcelona abans de marxar (no parlen català).

En tot cas jo et recomano que et posis en contacte abans per internet amb els teus companys de camp a veure si volen venir d’excursió amb tu, que sempre és més divertit anar acompanyat. Jo tenia algunes adreces de correu dels meus companys quan em van acceptar al camp. Els albergs per allà són barats, excepte a Finlàndia.

 

Altres consells

Tot fantàstic, estupend. Agafa la motxilla i tira’t de cap al Bàltic! Seria enrotllat que els hi portessis alguna cosa autòctona als teus nous amics, jo posem per cas, els hi vaig recopilar un disc ple de música en català i en vaig fer quinze còpies, pels companys de camp i els amics que vas fent pel camí.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!