Experiències en camps de treball

ANEC23/2018/ Restoring the heritage of Murat/França

 

Entitat organitzadora

Association nationale Etudes et Chantiers  

Localitat

Murat, Auvergne

Experiència al camp

El objectiu del nostre camp era reconstruir un mur de pedra seca a una capella.  Teníem quatre monitors,  un dels quals era geòleg ens va guiar en tot el procés de construcció.  Cada matí ens llevàvem a les vuit i la meitat del grup pujava a la capella per treballar fins la una del mig dia. L’altre meitat es dividia en dos equips,  el primer,  s’encarregava de fer la compra,  el dinar i el sopar,  i el darrer parava la taula,  rentava els plats i decidia les activitats de la tarda. Ens van deixar escollir la majora d’activitats de lleure i proposar d’altres.

 

Com preparar-se el viatge

Amb mes d’un mes d’antelació s’ha de començar a pensar com s’anirà. Jo vaig contactar amb dues joies de Catalunya per no anar sola al tren.

No s’ha de portar gaire roba,  per que segurament hi ha rentadora al càmping o a prop d’on us allotgeu,  però el temps por jugar males passades i s’ha d’anar preparat per pluja,  vent, fred o calor.

 

Introducció a la cultura

França no es gaire diferent de Catalunya,  però el que em va sorprendre va ser que les abraçades i els petons entre nois són impensables.

 

Alimentació

Com era un camp internacional cada dia cuinava un país,  per tant vaig provar plats turcs, italians…  Un dia van cuinar els monitors i ens van fer Trufade (puré de patates i formatge) i ratatuille (samfaina) amb arròs, són plata típics de la regió de l’auvernia.

 

Com moure’s

En el meu cas el mes fàcil era arribar en tren.  De Catalunya a Toulouse i d’allà a Murat.  A la majoria de pobles es més fàcil d’aquesta manera i més barat,  encara que has de viatjar tot el dia.

Com comunicar-se

Tots parlàvem en anglès, pero realment no t’has de preocupar per això. Tothom s’entén i es un fet sorprenent. De vegades no calia ni acabar la frase.

Diners

Jo vaig optar per portar una part en efectiu i un altre amb targeta per si un cas.

Altres consells

Disfruteu,  s’ha d’estar disposats a conèixer gent,  a treballar i a complir l’objectiu.  Serà inoblidable

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!