Experiències en camps de treball

CONC188/Saint-Lager/2014

Localitat, poble

En el meu cas el Camp de Treball es desenvolupava en un petit poble de la regió de Beaujoulais anomenat Saint-Lager, d’uns 900 habitants. Per tant, la vida era molt tranquil·la. El paisatge estava completament ple de vinyes, ja que la viticultura és l’activitat econòmica principal de la localitat i de tota la regió.

L’experiència del camp

El principal objectiu del camp era la reconstrucció d’un forn de pa que es trobava una mica apartat del poble, l’estat del qual no era molt bo. Vam esfondrar la teulada i la vam reconstruïr, una vegada fet això, vam haver de reforçar els murs de pedra que també estaven deteriorats. Finalment, vam netejar l’entorn del forn.

Com preparar-se le viatge

Els bitllets de l’avió els vaig comprar tan bon punt vaig rebre la confirmació del camp. Què no es pot oblidar de posar a la motxilla?: un bon somriure, moltes ganes de conèixer noves cultures, relacionar-te amb altra gent i ganes de gaudir d’una experiència única.

Introducció a la cultura

Hem d’entendre que la població local no entén l’anglès i que la seva llengua d’ús habitual és el francès. Tot i així, amb gestos ens podem fer entendre. Per una altra banda, la puntualitat és necessària!!

Com moure’s

El transport fins al camp de treball està perfectament indicat en l‘infosheet, de la mateixa manera que els horaris. No hi ha cap problema en aquest cas. En el meu cas, vaig comprar tots els bitllets de tren que necessitava a través d’internet abans de marxar.

Com comunicar-se

Depenent del grup de voluntaris, l’idioma principal serà el local o l’anglès. En el meu cas, les coordinadores donaven les explicacions en els dos idiomes, i l’anglès va ser el que vaig utilitzar per tal de comunicar-me amb tots els altres voluntaris.

Diners

Tants com te’n vulguis gastar! Jo, per exemple, de la mateixa manera que els meus companys, durant tres setmanes no vaig arribar als 50€ gastats.

Alimentació

Com que al camp de treball els que cuinen són els voluntaris, l’experiència gastronòmica que t’endús és una de les millors, ja que a través dels àpats vas descobrint sabors nous i entens com és una part de les cultures dels altres voluntaris. Es necessita ment oberta, ganes de provar picants i tot el que se’ns posi a davant!.

Altres consells

Tenir la ment oberta a gaudir d’una experiència inoblidable i moltes ganes de passar-t’ho bé.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!