Experiències

ESC – Suècia – 2019 – Hästekasen

 

Localitat

Uddevalla, Sweden

L’experiència en el camp 

Per mi ha estat increïble la meva estada a Hästekasen. Per la gent que he conegut, i per totes les coses que he après: diferents visions i opinions, estils de vida, bones pràctiques en matèria de sostenibilitat, fusteria, agricultura, a cuinar pa o brioix, a saber cuinar per 20 persones, a orientar-me pel bosc… La gent amb la que vaig coincidir (voluntaris com jo, però també els líders que organitzaven les activitats i tasques) són fantàstics com a persones i professionals.
Al viure en comunitat, els dies són intensos i sempre hi ha coses a fer: al matí normalment aprofitàvem per treballar, i a la tarda fèiem activitats més lúdiques o tallers més enfocats a lideratge i altres habilitats. Però no hi havia un pla definit, ja que en moltes ocasions depeníem de la meteorologia. També es treballa molt (sobretot al principi) la cohesió del grup, ja que és essencial per a la convivència.

 Com preparar-se el viatge

A la pàgina web de Hästekasen, s’especifica què cal portar (principalment roba còmode i d’abric). Un cop allà, vam tenir uns dies de vacances on, amb l’ajuda del project manager, vam organitzar una excursió de 4-5 dies per Copenhagen i el sud de Suècia.

Introducció a la cultura i la societat

Pel que fa a la cultura, amb aquest voluntariat no només s’està en contacte amb suecs, sinó amb gent d’arreu d’Europa, i gràcies a això l’intercanvi cultural és molt interessant i divers.

Com moure’s

Per arribar a Hästekasen només cal agafar 2 busos. A l’arribar a la parada pertinent, un cotxe us recollirà i en 10 min sereu a la Hästekasen.

Com comunicar-se

Bàsicament, l’anglès

Diners

Sempre va bé portar cash, però al ser un voluntariat en una comunitat, no en necessitareu massa. Només per si aneu a la ciutat o durant les vostres vacances.

Alimentació

Les tasques domèstiques (neteja i cuina) es reparteixen entre tots els membres de la comunitat. Pel que fa al tipus de menjar que es cuina, si que és veritat que majoritàriament és vegetarià, però pot variar segons els cuiners i el seu país d’origen.

Què t’emportes de l’experiència?

M’emporto uns records plens de felicitat, molts amics, i un nou estil de vida (més sostenible) i una nova visió del món.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!