Experiències

Cinisi – IBOTEEN25 – Itàlia – 2019

Entitat organitzadora

IBO

Localitat

Cinisi, Sicily

L’experiència en el camp 

El meu projecte tractava diversos temes sobre la mafia i com aquesta va involucrar a l’illa, ens allotja-vam a una casa confiscada a la mafia al 2012, i que amb els anys, diversos voluntaris anem millorant. També fèiem altres treballs com netejar les platges o ajudar al museu del Peppino Impastato. Vam fer moltes excursions per l’illa, per tant va ser un camp molt lúdic, i les feines mes dures eren netejar la casa i pintar-la, per tant molt entretingut.

Com preparar-se el viatge

Els vols com més aviat millor, et recomano arribar al camp a l’hora que diuen o inclús abans, pero no es gaira bona idea arribar tard ja que et perds algunes coses. Jo vaig viatjar per l’illa anteriorment amb la meva família, i al tornar vaig tornar directament, tot i que es veritat que pot ser bona idea guardar uns dies per viatjar amb gent del camp.

Introducció a la cultura i la societat

Itàlia es un pais mediterrani, per tal amb moltes similituds a la nostra terra. La gent es molt oberta, i l’ambient també es molt nostre. Possiblement el que més canvia es la manera de veure els estudis, o la llengua, pero es molt fácil de aprendre-la i amb menys d’una setmana t’adaptes a la llengua. Per tant, no hi ha gaire problema en el canvi d’ambient ja que es molt similar.

Com moure’s

No confiïs gaire dels transports. Si vas sol, millor quedat pel centre, i el camp leader ja t’indicara com arribar al camp. En el meu cas, em van venir a buscar a l’aeroport i m’hi van tornar. No pateixis, perquè la gent t’indicara i son molt amables.

Alimentació

Molta pasta molta pasta. Tot i que la verdura sol estar present ni que sigui d’acompanyament, tot es pasta (per cert, boníssima), i pa i galetes, pero s’assembla molt a Catalunya el menjar, pero amb mes carbohidrats, aixi que tampoc cal patir gaire.

 

Què t’emportes de l’experiència?

M’emporto una de les millors experiències de la meva vida. He conegut gent amb una ment molt oberta, que m’han permès obrir-me a nous horitzons. Aprendre a aprendre. Noves cultures, nous ensenyaments, diferents maneres de veure la vida que acaben convivint juntes, i te’n acabes impregnant. No dubteu en fer-ho, us canviara la vida, i tindreu ganes de mes. No patiu pel treball perquè es veu compensat, i es fa molt amè amb la gent que t’envolta. Viuras experiències com a les pel·lícules, i faràs amistats internacionals, que en el meu cas em permetran tornar a Itàlia moltes vegades. Per tant no ho dubteu, es la millor decisió que podeu prendre.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!