Experiències

Mont-real 2, Canadà

Localitat, poble

Mont-real

L’experiència en el camp

La feina del camp Ste Thérèse II era d’ajudar a construir un parc on la gent hi va a passejar. S’havien de fer unes escales amb troncs de fusta, regar les plantes que s’havien plantat anteriorment, mantenir net el parc, desbrossar els camins i netejar una espècies d’abocador on la idea és fer-hi un altre parc.

La convivència amb els altres membres del camp va ser genial. Teníem un grup de 12 persones molt cohesionat i, tot i que la gent tingués més afinitat amb una o altra persona, érem un únic grup on tothom es feia amb tothom i ho fèiem tot junts. El camp leader dinamitzava molt el grup i era un més de la colla.

 

Introducció a la cultura i la societat

Tot i trobar-se al continent americà, Mont-real és una ciutat molt europea. Pel que fa a la resta de la regió, inclòs Mont-real, la gent és molt amable i acollidora.

 

Com moure’s

Amb transport públic. A Mont-real, la xarxa de metro funciona molt bé i la línia per anar a l’aeroport funciona molt bé també i amb moltes freqüències diàries. Pel que fa a moure’s entre ciutats, l’opció més barata és l’autobús encara que les distàncies siguin molt llargues. En molts llocs del Nord de Quebec només s’hi arriba per carretera. També hi ha l’opció de compartir cotxe (Allostop o AmigoCar) amb gent que ofereix el seu vehicle i tu l’ajudes a pagar la benzina a canvi de que et porti fins on ell va; és una opció encara més barata que l’autobús.

 

Com comunicar-se

És una regió francòfona, per tant la primera llengua més parlada acostuma a ser el francès, però no hi ha cap problema per parlar anglès, la societat també el coneix i molt bé.

 

Diners

Jo aconsellaria portar el diners ja canviats a la divisa del país. Depenent del temps que hi passeu, potser no us surt a compte portar-los tots en metàl·lic, però treure diners en caixers a l’estranger acostuma a tenir un cost i normalment no és baix.

 

Alimentació

Pel que fa a l’alimentació va ser un dels plats forts del camp. Teníem uns certs diners oferts per l’organització destinats a la compra del menjar. Per grups cuinàvem quelcom d’originari o típic del país d’on veníem. D’aquesta manera vam menjar de tot i sobretot vam menjar molt bé.

 

Viatjar abans o desprès del camp

És una de les millors coses que té el camp. L’estada al camp és genial i no la canvio per res, però si heu planificat quedar-vos uns dies més al país això és una molt bona idea. Jo recomanaria viatjar després del camp ja que d’aquesta manera pots ajuntar-te amb gent del camp amb qui has conviscut els 15 dies i seguir visitant coses amb ells.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!