Encontre de Mirades

OH-H01/Classical Weimar/2014

Localitat, poble

Weimar, Turíngia

L’experiència del camp

L’organització alemanya que ens acollia era Open Houses, que treballa en la reconstrucció d’edificis emblemàtics d’Alemanya i que acull voluntaris internacionals. El nostre camp de treball formava part dels camps organitzats per la UNESCO per a protegir el patrimoni mundial. Weimar és patrimoni mundial de la UNESCO, és per això que el nostre treball se centrava en els jardins de la localitat i en la reconstrucció d’una part dels camins del castell del Belvedere. Al matí, ens dividíem en dos grups: el primer treballava amb els 6 jardiners de la Weimar Foundation en diferents parcs de la ciutat i de la zona i visitava les parts més rellevants dels parcs (la casa de Franz Lizst, la casa de Goethe, les tombes de Schiller i de Goethe i el castell de Tiefurt Park). L’altre grup treballava amb l’arquitecte de jardins responsable de Belvedere Park i reconstruïa un camí del segle XIX. Els grups eren rotatius.

Treballàvem de 9.30 a 15 amb una pausa de 1/2 h per dinar. A la tarda teníem activitats d’estudi i visites culturals als museus i als castells i xerrades, o bé preparàvem la xerrada que havíem de donar l’últim dia sobre el nostre país als locals. Estava tot molt organitzat: l’activitat era sempre contínua però mai et cansaves. Al cap de setmana anàvem a veure pobles de la regió i el diumenge el vam tenir lliure per a fer el que ens vingués més de gust. Teníem una bicicleta per anar per la ciutat i fins al lloc de treball. El grup de voluntaris va tenir una dinàmica excel·lent des del primer dia!

Com preparar-se el viatge

Sobretot, saber que encara que sigui agost i que de vegades fa calor, a les nits refresca molt i el temps és força inestable. Endur-se sempre un abric impermeable i uns pantalons llargs.

Introducció a la cultura

A Alemanya tots els aspectes culturals estan molt ben cuidats. La cultura s’assembla bastant a la nostra. Intentar aprendre una mica d’alemany abans d’anar-hi perquè per a ells és molt important.

Com moure’s

Arribar fins a Weimar és molt fàcil: es pot anar fins a Frankfurt, Leipzig o Berlín, que es troben a uns 300km de distància i agafar un tren ràpid (InterCity) que et porta a Weimar en 3h. També es poden agafar els trens regionals que són més econòmics. Si s’arriba a Frankfurt, el tren surt des del mateix aeroport.

Com comunicar-se

Tothom parla anglès però sempre se’t dirigeixen en alemany encara que sàpiguen que ets turista. És important saber algunes frases en alemany perquè la comunicació sigui més fluïda.

Diners

No hi ha cap problema a treure diners de qualsevol caixer però és preferible pagar en efectiu per les comissions.

Alimentació

Trobaràs a faltar el menjar de Catalunya perquè s’abusa molt del menjar cru i la mantega. El menjar del camp estava molt bé perquè cada nit fèiem sopars internacionals de manera que sempre tastaves una mica de cada país. Recomanaria portar menjar típic del país per preparar el sopar que et toqui preparar.

Viatjar abans o després

Aprendre una mica d’alemany, portar menjar local, alguna postal o algun souvenir de Catalunya sempre és d’agraïr. Després del camp, no marxis directament a Catalunya! Les comunicacions en tren són molt fàcils i perfectes per estar dues setmanes més viatjant per Alemanya.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!