Experiències

NICE-19 Sri Lanka 2019

Entitat organitzadora

NICE

Localitat

Deniyaya – Sri Lanka

L’experiència en el camp 

la organització d’acollida (GV4GF, japonesa) no te gaire massa implantació a la zona pero col·labora estretament amb una altre organització sueca (strong together) de les que hi participen molts voluntaris locals. El dia a dia del meu cas particular es basava en coneixer molts grups locals diferents per fer intercanvis culturals, expandir coneixement i aportar el propi. Els grups locals eren de: dones, jover i agricultors. Les trobades variaven depenent el dia. El grup i la gent d’alla es fenomenal, entranyables i bones persones. Es una experiència immersiva increïble i et tracten molt be. Sempre estan encuriosits pel coneixement que puguis compartir. Les activitats podrien millorar explicar en detall en l’apartat de consells.

 Com preparar-se el viatge

Jo vaig portar roba bona que no utilitzava per deixar-la al grup local que s’encarregava de ferla arribar a la gent necesitada, animo a fer el mateix, vaig marxar amb 10 mudes i vaig tornar amb 3, aixó si la maleta plena de regals records i moments. També vaig dexixar llençols i medicaments ja que especialment els segons son dificils i cars d’aconseguir, pero aneu en compte molts no els tenen ven vistos perquè consideren que va en contra la medicina tradicional. Si tornes a marxar aprofitaria per portar coses de mes valor i mes utils que els poguessin ajudar a millorar, per exemple movils que no s’utilitzin (assegureu que funcionin alla) portatils o tablets, son coses que abulten poc i amb un us adequat poden ser de molt servei, el acces a internet es una fon de coneixement incalculable i poder posar-ho a disposició de qui no ho te es molt important. Sobretot no us deixeu repelant de mosquits i medicina per desinfectar petites ferides. Alguns aliments per compartir també es interessant, i fotos i videos dels vostres llocs natals.

 

 Com moure’s

Acceptar els oferiments, no esta ben vist rebutjar alguna cosa que t’ofereixen, als paisos europeus es veu com un acte humil, allà es poden fins i tot enfadar. Respectar el budisme i el restes de religions, en especial el hinduisme. Treure’s les sabates al entrar a una casa. Es menja amb les mans pero sols amb una mà, la dreta i s’utilitzen tots els dits. Cada individu es neteja els seus utensilis. No fer algo per esperar algo a canvi, ells no ho fan i no ho entenen com ho entenem els occidentals.

 

Com comunicar-se

Anglès. Ajuda portar alguna app de traducció o diccionari off line per moments puntuals.

Diners

Les rupies de SL tenen un valor molt baix, el bitllet mes gran que utilitzen son 5000 rupies que equival a 27 €. Cal portar metalic, no pots fer servir la tarja gairebé enlloc. En el meu cas el cost total va ser de 1100 € per 20 dies de viatge (15 de voluntariat + 5 de turisme) tot inclos (vols=600€ i estada=FEEs). Amb una targeta pots treure diners dels caixers de forma limitada, jo vaig treure una vegada la suma de les comissions d’alla mes d’aqui sumava uns 4-5 €. Jo vaig marxar amb 300€ en metalic i alla vaig treure uns 300€ mes a mitg voluntariat.

Alimentació

Els plats son bastant variats pero sempre amb ingredients semblants. Arròs i verdures gairebé sempre, alguns llegums de tant en tant i una mica de peix o carn per acompanyar. Mengen molta fruita típica de clima tropical.

 

Què t’emportes de l’experiència?

Una nova família. Bons moments i compromís amb ells. Experiències de coneixer gent excepcional.

El mes important es intentar fer el voluntariat quan no sigui epoca de plujes, jo no ho vaig fer i el programa va haver de variar radicalment, per tant sempre que es pugui en temporada seca. La humitat es horrible, prepareuvos per suar de valent. Porteu paraigües i/o xubasquero pero que transpiri o morireu de calor. Aprofiteu per viatjar una mica despres del voluntariat, val molt la pena. Eviteu conversacions llargues amb desconeguts sobretot a les ciutats i zones turístiques així com conductors de tuc tuc, intenten estafar moltes vegades fent veure que ajuden a la gent.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!