Experiències en camps de treball

WF 77/Iceland/2014

Localitat, poble

Hveragerdi, Islàndia.

L’experiència del camp

Hi havia tres tipus de feina: la principal era treballar als hivernacles fent diverses feines, tallant gespa als voltants de la clínica o treballant a la cuina (rentant plats, tallant verdures…). L’organització va estar bé, encara que de vegades hi havia una mica de mala organització i preparació i sabíem les coses amb poca antelació. Durant el dia podíem anar a la piscina de la clínica, i també anàvem a donar una volta pel poble: al costat del riu, a la cascada o a prendre un gelat o pastís. Les excursions i les activitats com muntar a cavall no estàn incloses en el preu però són recomanables. Una activitat imprescindible que s’ha de fer és anar a Reykjadalur, el hot river, és l’atracció principal del poble. És una caminada de 2h, però que val la pena.

Com preparar-se le viatge

Com a tots els camps de treball, però en aquest especialment, dur impermeable, perquè plou gairebé cada dia. També recomano dur una mica de roba d’abric (però no massa) i alguna cosa per a distreure’s (llibre, cartes…) ja que a vegades hi ha estones mortes amb poca cosa a fer.

Introducció a la cultura

La gent és molt oberta, ja sigui perquè a l’estiu tenen molta llum i venen turistes, però en generals són simpàtics.

Com moure’s

El transport és car. No hi ha trens, només busos, i hi ha bàsicament una carretera que fa la volta a tota l’illa. Per arribar al poble hi vam anar en un mini-bus, però també s’hi pot arribar en bus des de Reykjavík (uns 7€). Fer hitch-hike (autoestop) no és difícil (des de Reykjavík, sí) i molt recomanable, ja que si vas cap a Reykjavík gairebé tothom va en la mateixa direcció i coneixes a molta gent.

Com comunicar-se

Parlen islandès (bastant complicat), però gairebé tothom té un nivell molt alt d’anglès, fins i tot adolescents i gent gran, així que no hi ha problema.

Diners

El cost de vida és car, en tot: allotjament, transport, menjar… És de les poques pegues del país. Es pot pagar en targeta a gairebé qualsevol lloc, excepte per a les excursions.

Alimentació

El menjar del camp era bàsicament vegetarià a la Clínica. També són molt típics els hot dogs.

Viatjar abans o després

Potser el millor és viatjar després per si la gent del camp també s’anima. Els del meu camp van marxar just després o anaven a un altre camp, així que vaig fer sol un trekking durant 4 dies.

Altres consells

Anar amb una mentalitat molt oberta i amb moltes ganes d’aprendre coses noves i de passar-ho bé.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!