Preguntes freqüents referents a la preparació del viatge

Puc viatjar directament sense que se m’hagi confirmat la plaça?

No és possible: tant les organitzacions que envien els voluntaris com les que els reben, necessiten tenir les dades dels voluntaris que participaran als camps de treball prèviament a l’inici del camp. És una qüestió d’organització, de seguretat i de respecte.

Les organitzacions d’acollida, no permetran el pas al camp de treball a aquelles persones que no hagin estat confirmades amb anterioritat i enviades per l’organització responsable del país de procedència.

Vaig rebre la confirmació per correu electrònic però encara no m’ha arribat la informació detallada del projecte (infosheet). Puc comprar ja els bitllets?

Una vegada et confirmem per correu electrònic la teva plaça, pots començar a organitzar el viatge. Et recordem que la gestió del transport fins el camp és responsabilitat teva.

Uns 15-30 dies abans del projecte t’arribarà un document amb tota la informació sobre on i quan has d’arribar el primer dia del camp de treball. Pots comprar el bitllet abans que t’arribi aquest document, però MAI ABANS DEL CORREU DE CONFIRMACIÓ! Et recomanem que tinguis en compte reservar un bitllet matiner pel mateix dia que comenci el camp, per tal de poder arribar amb temps al lloc de trobada del grup, que en general és al migdia o a la tarda del dia de convocatòria.

Pel que fa a la tornada, planteja’t deixar uns dies a la cua després del camp, per viatjar pel teu compte o amb els companys del camp, és una bona idea!

Puc arribar uns dies després del començament del projecte o marxar uns dies abans que s’acabi?

No és possible: la participació al projecte, des del primer fins a l’últim dia, és un compromís fonamental del voluntari. Això comportaria problemes logístics i de dinàmica de grup, per tant les organitzacions no ho permeten. Si el voluntari tingués cap problema seriós, hauria d’avisar-nos amb antelació i justificar la seva situació.

Com puc tramitar la meva assegurança i saber si necessito vacunes i visat?

ASSEGURANÇA

És obligació del voluntari anar assegurat al camp de treball.
És decisió teva si només contractes assegurança mèdica o contractes una assegurança que et cobreixi tot el viatge.

Assegurança mèdica
Si viatges a un país de la Unió Europea, pots demanar la Targeta Sanitària Europea (TSE) a qualsevol delegació de la Seguretat Social. És un document personal e intransferible que acredita el dret a rebre les mateixes prestacions sanitàries que reps a Espanya durant la teva estada.

Si viatges fora de la Unió Europea, en cas que siguis de cap mútua privada, consulta si tens cobertura internacional i què cobreix. Si no, t’aconsellem que et facis una assegurança de viatge a una agència de viatges (aprofita quan compris el bitllet!). Assegura’t que l’assegurança cobreix tots els dies que passaràs fora i que et cobreix com a mínim la part mèdica.

Assegurança de viatge
Si contractes el desplaçament a través d’una agència de viatges pots demanar que et tramiti una assegurança de viatge. Si tens targeta Visa, pots mirar què et cobreix l’assegurança de la targeta, consulta-ho amb el teu banc.

T’aconsellem consultar les condicions de l’assegurança d’assistència en viatges internacionals del Carnet Jove. Teniu en compte que en aquest cas cada viatge no pot superar els 90 dies consecutius.

VACUNES
Per a saber si necessites vacunar-te t’aconsellem que facis un cop d’ull a aquestes webs :

Vacunació i consells sanitaris per a viatges internacionals

Vacunació internacional

Per a vacunacions a Barcelona, podeu dirigir-vos a:

Centre de Vacunació Internacional (CVI)
Centre de Vacunacions Internacionals de l’Hospital Clínic de Barcelona
Unitat de Vacunacions Internacionals Drassanes
Canal Salut de la Generalitat de Catalunya

VISAT
Per a saber si necessites tramitar un visat per a viatjar i tenir informació sobre com tramitar-lo et recomanem que parlis amb l’ambaixada o el consolat del país de destí. Trobaràs tota la informació relativa a ambaixades i consolats al directori a la web del Ministeri d’Afers Extrangers.

Consulta totes les recomancions oficials de viatge per cada País.

Atenció: No t’adormis! Tingues en compte que hi ha països on la tramitació del visat és molt lenta i sense visat no us deixaran ni entrar ni sortir del país.

Quan rebré la informació més detallada del projecte (infosheet)?

Tota la informació que tenim dels projectes la trobaràs en el Cercador de la nostra web. No tenim més informació. Uns 15-30 dies abans del projecte, t’arribarà l’infosheet, és un document amb tota la informació detallada del projecte i el contacte dels organitzadors.

Ho tindré tot pagat o he d’endur-me diners?

Sempre és recomanable dur una mica de diners de butxaca per si de cas. Les despeses generals estan cobertes però no està cobert si un dia sortiu amb els companys a prendre alguna cosa o excursions opcionals. D’altra banda, has de comptar que hauràs d’agafar un segon transport d’arribada al camp (tren, bus, taxi…) un cop arribis a la ciutat més propera. Aquest transport també l’hauràs d’abonar tu.

Sempre és important portar els diners en un lloc segur; i no portar-los tots al mateix lloc. Hi ha ronyoneres que es poden portar dins els pantalons, sempre pots cosir butxaques internes a la motxilla o la roba, etc.

Pel que fa al tipus de moneda, sempre és recomanable que porteu diners en la moneda local del país on viatgeu. Si per exemple, arribeu de nit i heu d’agafar un transport fins arribar al camp o heu de fer nit abans d’arribar al camp no tindreu problemes per fer-ho. Potser no cal que porteu tots els diners en la moneda local del país on viatgeu. Podeu portar Euros i si teniu necessitat o possibilitat anar canviant als bancs. El preu sempre us sortirà més econòmic en moneda local.

Hi haurà més catalans al camp de treball? Podré contactar amb ells abans de marxar?

Un dels principals objectius dels camps de treball és promoure la trobada entre joves de diferents nacionalitats, orígens, cultures. Així, normalment hi ha un màxim d’1 o 2 joves del mateix origen (en el vostre cas, catalans) a cada camp de treball. No podrem facilitar-te les dades d’un altre voluntari però, si ens envies un mail, podem donar el teu contacte a altres voluntaris catalans del teu mateix camp perquè, si volen, es posi en contacte amb tu. Pots demanar-nos-ho fent un correu a outgoing@cocat.org.

D’altra banda, organitzarem unes xerrades per donar informació sobre els països als que viatgeu. Aquesta pot ser una bona oportunitat per conèixer les persones que viatjaran al mateix país i mateix camp que vosaltres.

Quan us confirmem que heu estat acceptats al camp de treball rebreu, entre d’altres informacions, un full amb el calendari d’aquestes xerrades.
Us animem a venir-hi!.

Si el camp està en un indret molt isolat, com hi arribo? On serà el punt de trobada?

Uns 15-20 dies abans que comenci el projecte rebràs l’infosheet, que t’explicarà tot el que has de saber per arribar al punt de trobada des de diverses terminals de transport (aeroports i estacions de tren).

Tingues en compte que el punt de trobada serà proper al projecte, o bé el més proper possible al projecte des d’una opció de transport. Així que en cas que el projecte sigui lluny, el punt de trobada segurament serà a l’estació més propera a on tu puguis arribar pels teus mitjans.

El participants del mateix país viatgen junts i/o acompanyats per algú de la organització?

Els camps de treball que oferim son internacionals per tant s’intenta respectar un equilibri de nacionalitats. No hi ha un grup que surti des de Catalunya i viatgin junts, sinó com a molt un/a altre voluntari/a, si es que han acceptat un altre voluntari enviat per COCAT.

A l’arribada la organització sol recollir els participants?

Hi ha organitzacions que ofereixen servei de recollida dels participants a l’aeroport, sobretot als Països del Sud. Si es dona el cas de l’existència d’aquest servei, s’especificarà a la descripció del projecte i/o a l’infosheet, com també s’especificarà si suposa una despesa extra.

Tot i així la majoria de les organitzacions solen establir un punt/horari de trobada per tots/es, que no necessàriament serà l’aeroport d’arribada, però en qualsevol cas serà sempre un lloc proper. La organització d’acollida facilitarà a l’infosheet tots els detalls de com arribar-hi, com també els contactes per poder comunicar-te amb els responsables.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!