Qui som?

Una petita introducció

COCAT és la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya, una plataforma d’entitats fundada el 2005 i integrada per aquelles entitats catalanes que organitzen camps internacionals des de fa més de 2 anys consecutius i que han volgut ser-ne membres. Actualment, són membres de COCAT: Coordinació Rural de Catalunya (CRUC), Fundació Catalana de l’Esplai  (Fundesplai), Fundació Escolta Josep Carol, Obre’t Ebre, Grup Esplai Vidrerenc (GEPV), Balmes Blancs i Associació Terra Roia.

Els membres de COCAT, com a entitats educatives de base participativa i social, organitzen els camps de treball com una eina de voluntariat internacional per promoure l’intercanvi cultural. La voluntat és potenciar el coneixement de Catalunya entre els joves d’arreu del món, des de la singularitat que la representa tot coneixent la realitat social i cultural catalana.

L’objectiu principal de COCAT és promoure el voluntariat internacional com a eina per a que els joves puguin entrar en contacte amb diferents realitats.  A partir del treball en xarxa amb entitats catalanes i d’arreu del món s’ha construït un projecte integral de voluntariat en el que es duen a terme diverses tipologies de voluntariat (camps de treball, projectes de llarga durada, ESC, formacions internacionals).

Els projectes de voluntariat que es promouen es troben sota el paraigües de valors com la inclusió, l’educació per a la sostenibilitat, la igualtat, la solidaritat internacional i la participació social.

Sostenibilitat: en què es treballa per incrementar la sostenibilitat en els projectes internacionals de voluntariat, a través del treball amb les entitats organitzadores de camps de treball, els voluntaris que hi participen i la comunitat local, especialment a través de la campanya “Enviromental sustainability campaign”.

Camps per a tothom: en què es treballa amb entitats internacionals i catalanes per a la inclusió i accessibilitat dels projectes de voluntariat internacionals, especialment en el marc de la Campanya “Accessing workcamps”.

Què fem?

Objectius

Coordinant entitats juvenils catalanes La coordinació dels camps internacionals ha estat des d’un bell inici la tasca fundacional de COCAT. Des de la seva tasca inicial,  COCAT ha desenvolupat les seves línies d’acció, atenent a la seva pròpia naturalesa: com a entitat que fomenta el voluntariat internacional com a eina de desenvolupament individual i col·lectiu d’una banda, i com a coordinadora d’entitats juvenils catalanes, de l’altra.

Treballant per al voluntariat COCAT té una gran capacitat de mobilització. Anualment, més de 500 joves catalans realitzen projectes de voluntariat a l’estranger i més de 300 joves d’arreu del món participen dels camps de treball internacionals que es duen a terme en el territori català, organitzats per les entitats juvenils catalanes. L’entitat desenvolupa un programa de voluntariat integral que inclou projectes i activitats per a:

La inclusió mitjançant el voluntariat internacional
La formació a través de l’aprenentatge no formal
La participació i l’educació en valors
El voluntariat de llarga durada

COCAT, no és una agència de viatges: és una plataforma d’entitats que promou el voluntariat de manera coherent amb els valors compartits amb les altres associacions amb que treballa, per tal de potenciar el desenvolupament comunitari i propi i l’aprenentatge intercultural.

Treballant en xarxa local i internacional COCAT treballa per a representar Catalunya i les seves entitats en l’àmbit internacional. Busca potenciar les sinèrgies entre la realitat del teixit associatiu català i la realitat de l’associacionisme internacional, exercint de pont entre les dues parts.

Coneix les organitzacions internacionals d’arreu del món amb qui treballa COCAT.

Campanyes internacionals

Si vols tenir més informació de les campanyes internacionales de sostenibilitat i inclusió amb les què COCAT col·labora i sobre la xarxa Alliance en general, pots trobar més informació clicant aquí.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!