El passat dissabte 22 d’octubre va tenir lloc la Trobada de Voluntaris anual que organitza COCAT. El lloc de Trobada va ser l’Espai Jove de Fontana, on una trentena de participants es van reunir per tal de compartir la seva experiència de voluntariat i valorar la seva estada.

A través de les activitats del programa I’ve experienced, un programa que funciona a nivell europeu i que té com a principal objectiu conèixer l’impacte personal i social que tenen els voluntariats i les competències adquirides en un projecte, els/les voluntaris/àries van compartir les seves vivències i sensacions referents als voluntariats.

Durant la primera part del matí, es van dur a terme activitats més relacionades amb la presentació dels/les voluntaris/àries i també amb aquelles pors i dubtes que tenien els participants abans de marxar al camp de treball. Es podria dir que va ser una primera part més enfocada al començament de l’experiència.

Després del descans de mig matí (sobre les 12-12:30h) es van fer diverses dinàmiques on els/les voluntaris/àries van poder expressar i explicar-se entre ells/es les diferents competències que havien adquirit durant el camp de treball.

Un cop finalitzades les dinàmiques, els dos voluntaris eurpopeus de COCAT, el Jérôme i el Francesco, van explicar  en què consisteix un Servei de Voluntariat Europeu (SVE) i un projecte de mitja o llarga durada (MLTV). La jornada es va acabar compartint més moments i fotografies de les experiències i finalment es van rebel·lar els guanyadors i guanyadores del concurs fotogràfic “Encontre de mirades 2016” 

Va ser una trobada plena de somriures i de noves experiències. Els voluntaris van participar molt activament en totes les dinàmiques i gràcies a això la reunió va acabar sent un èxit! Moltes gràcies voluntaris i voluntàries!