Quin procés he de seguir per a fer un voluntariat de llarga durada?

El procés del teu projecte comença avui mateix, des del dia que demanes informació, o fins i tot abans, el procés inicia en el moment en què t’interesses per fer un voluntariat i comences a treballar les teves motivacions i expectatives. Superat el procés de recerca d’informació, d’entrevistes personals amb nosaltres, i d’inscripció, comença la part més activa del projecte.

A COCAT, el procés que duràs a terme serà el següent:

1) T’informes

Llegeix atentament l’apartat Què és un Projecte de Mitja i Llarga durada, de la web: hi trobaràs la informació més important que has de tenir abans de començar a preparar-te pel teu projecte. Llegeix amb atenció el procés que detallem a continuació abans de començar a buscar projectes. És molt important que tinguis clar tot el procediment abans de començar!

2) Contactes amb nosaltres

Un cop vegis que els projectes de mitja i llarga durada poden ser la teva opció de voluntariat, posa’t en contacte amb nosaltres a outgoing@cocat.org per tal de rebre més informació i conèixer les dates de les següents xerrades-trobades.

També et farem arribar un qüestionar que et servirà per a que puguis reflexionar sobre el tipus de projecte que busques i quines són les teves motivacions, expectatives i pors respecte al voluntariat. A COCAT ens servirà perquè puguis explicar una mica la teva experiència en el món del voluntariat o en el món associatiu, tant a nivell local com a nivell internacional.

Aquesta informació la fem servir, en alguns casos, per al procés d’assessorament i, en tots els casos, per a la formació abans de marxar.

3) Ens coneixem

Després hauràs de participar en una de les xerrades-trobades que tenim programades. Que ens trobem et servirà a tu per aconseguir més informació sobre COCAT, sobre el voluntariat de llarga durada i per resoldre dubtes i, per a COCAT esperem poder-te conèixer millor.

Has de venir a la xerrada-trobada abans de realitzar la teva inscripció o abans de que et tramitem a cap projecte: és important que ens coneguem abans. Si no ens coneixem, no tramitarem la teva inscripció ni t’enviarem.

4) T’inscrius al projecte

Un cop coneixes com funcionen els projectes de llarga durada i t’has informat bé de com va tot el procés, visita l’apartat Projectes de mitja i llarga durada, on trobaràs el nostre cercador per mirar als projectes disponibles i a la nostra web per fer la inscripció.

Hauràs d’omplir un formulari d’inscripció detallant:

Les teves dades

El llistat de projectes per ordre de preferència: nosaltres aconsellem posar com a minin 3 opcions però si tens molt clar que solament vols intentar-ho amb un projecte, pots posar 3 vegades el mateix codi, tenint en compte que, si no t’accepten a aquesta opció i no vols buscar més projectes, COCAT et podrà tornar tant sols 80€.

Dates: A l’apartat “dates que estàs disponible” has de posar la data en què vols començar el projecte i la data en què el vols finalitzar. Fixa’t bé en les condicions de cada projecte i mira que quadrin amb les dates que has sol·licitat tu.

La teva motivació: en general, per fer un projecte de voluntariat de llarga durada s’ha d’escriure una carta de motivació. Ha de ser en anglès perquè aquesta informació arriba a les entitats d’acollida.

Si vols participar al projecte amb algú has d’especificar el seu nom en l’apartat de sota de tot, assegurar-te que aquella persona també posi el teu nom. De tota manera, tingues en compte que en molts projectes de mitja i de llarga durada, només tenen una plaça o són per grups molt petits, per tant, és molt difícil, pràcticament impossible, que trobem plaça per dues persones!

5) Fas el pagament

A l’apartat Condicions de pagament trobaràs les dades per fer el pagament de la quota d’inscripció. La quota pels projectes de mitja i llarga durada és de 200€.

6) Participes a la formació

Si participes a un projecte de llarga durada, abans de marxar, hauràs de participar a una formació obligatòria amb COCAT. Les dates de formacions a la sortida seran comunicades als voluntaris que siguin confirmats a projectes de mitja i llarga durada.

7) Participes al projecte

Des de COCAT et farem un seguiment durant el projecte per correu electrònic, un cop al mes hauràs d’enviar-nos un mail explicant-nos com va l’experiència.

8) Participes a l’avaluació

Un cop acabat el projecte farem una avaluació del projecte mitjançant un formulari d’avaluació que hauràs de complimentar.

Si necessites una reunió amb nosaltres per tal de discutir uns aspectes del projecte, definir les possibles activitats de sensibilització i seguiment futures o assessorar-te sobre altres oportunitats de voluntariat, tens la possibilitat de reunir-te amb la persona responsable de l’àrea de llarga durada. A COCAT, pensem que l’experiència de voluntariat no s’acaba quan s’abandona el país on s’ha viatjat, sinó que serà molt més valuosa si es comparteix ja sigui fent activitats de sensibilització o ajudant a futurs voluntaris a preparar-se i conèixer tot allò que han de saber. Per això, proposem que col·laboris amb nosaltres en aquestes tasques.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!