Quin procés he de seguir per a fer un voluntariat de llarga durada?

El procés del teu projecte comença avui mateix, des del dia que demanes informació, o fins i tot abans, el procés inicia en el moment en què t’interesses per fer un voluntariat i comences a treballar les teves motivacions i expectatives. Superat el procés de recerca d’informació, d’entrevistes personals amb nosaltres, i d’inscripció, comença la part més activa del projecte.

A COCAT, el procés que duràs a terme serà el següent:

1) T’informes

Llegeix atentament l’apartat Què és un Projecte de Mitja i Llarga durada, de la web: hi trobaràs la informació més important a tenir en compte. Llegeix amb atenció el procés que detallem a continuació abans de començar a buscar projectes. És molt important que tinguis clar tot el procediment abans de començar!

2) Contactes amb nosaltres

Un cop vegis que els projectes de mitja i llarga durada poden ser la teva opció de voluntariat, posa’t en contacte amb nosaltres a outgoing@cocat.org per tal de rebre més informació i conèixer les dates de les següents xerrades-trobades.

👭

3) Ens coneixem

Després hauràs de participar en una de les xerrades-trobades que tenim programades. En les trobades podreu saber més informació sobre COCAT i el voluntariat de llarga durada i resoldre dubte. A nosaltres ens va bé per a conèixer-vos.

És important que ens coneguem abans de fer la inscripció al projecte!

📋

4) T’inscrius al projecte

Un cop t’has informat bé sobre els projectes i com va tot el procés, visita el nostre cercador de projectes per mirar els projectes disponibles.

Podràs fer la inscripció a través del cercador de projectes.

Nosaltres aconsellem que t’inscriguis com a mínin 3 opcions. Però si tens molt clar que només vols intentar-ho amb UN projecte, no t’accepten i  no vols buscar més projectes, COCAT no et podrà tornar tota la quota íntegra.

Dates: A l’apartat “dates que estàs disponible” has de posar la data en què vols començar el projecte i la data en què el vols finalitzar. Fixa’t bé en les condicions de cada projecte i mira que quadrin amb les dates que has sol·licitat tu.

La teva motivació: en general, per fer un projecte de voluntariat de llarga durada s’ha d’escriure una carta de motivació. Ha de ser en anglès perquè aquesta informació arriba a les entitats d’acollida.

💳

5) Fas el pagament

En el moment de fer la inscripció has de fer el pagament de la quota d’inscripció de COCAT. La quota pels projectes de mitja i llarga durada és de 200€.

📔

6) Participes a la formació

Si participes a un projecte de llarga durada, abans de marxar, hauràs de participar a una formació obligatòria amb COCAT. Les dates de formacions a la sortida seran comunicades als voluntaris i voluntàries ja confirmats.

🌏

7) Participes al projecte

Des de COCAT et farem un seguiment durant el projecte per correu electrònic, un cop al mes hauràs d’enviar-nos un correu explicant-nos com va l’experiència.

📝

8) Participes a l’avaluació

Un cop acabat el projecte farem una avaluació del projecte mitjançant un formulari d’avaluació que hauràs de complimentar.

Si necessites que ens reunim per discutir algun aspecte del projecte, definir les possibles activitats de sensibilització i seguiment de futures voluntàries o que t’assessorem sobre altres oportunitats de voluntariat, tens la possibilitat de reunir-te amb la persona responsable de l’àrea de llarga durada. A COCAT, pensem que l’experiència de voluntariat no acaba quan s’abandona el país on s’ha viatjat. Creiem que és més valuosa quan es comparteix, ja sigui fent activitats de sensibilització o ajudant a futurs voluntaris i voluntàries a preparar-se i conèixer tot allò que han de saber. Per això, proposem que col·laboris amb nosaltres en aquestes tasques.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!