Preguntes freqüents referents als projectes de mitja i llarga durada

Si l’edat mínima per participar en un projecte de MTV i LTV a un país del sud són 20 anys però jo els faig després que comenci el projecte, m’hi puc apuntar?

Malgrat que al cercador de camps hi trobaràs alguns projectes on posa que accepten a joves de menys edat, des de COCAT no podem gestionar inscripcions de menors de 14 anys pels països del Nord i menors de 20 per a projectes en països del sud .

Concretament, com posem a les condicions de participació, el primer dia del camp la persona participant ha de tenir els 14/20 anys complerts.

No visc a Catalunya, puc participar en un projecte de MTV i LTV?

No hi ha cap problema, COCAT pot enviar a voluntaris/àries residents a tot l’estat Espanyol.

Em puc apuntar a un projecte de mitja o llarga durada sense haver assistit a una xerrada informativa abans?

No, no considerarem vàlida cap inscripció a projectes de mitja i llarga durada si abans no s’ha participat al procés informatiu amb la responsable de l’àrea de mitja i llarga durada de COCAT.

El projecte que m’interessa és “permanent”. Vol dir que hi puc anar quan vulgui?

Els projectes permanents són projectes que funcionen ininterrompudament, independentment de la presència de persones voluntàries internacionals. No tenen les dates de participació fixades pel projecte i, per tant, són flexibles. Si t’hi vols inscriure, has de fixar-te en si et demana un mínim de setmanes o de mesos de participació i indicar clarament en la teva inscripció les dates en què vols començar i finalitzar el projecte.

Amb quant temps d’ antelació m’he d’apuntar a un projecte de MTV o LTV?

Com abans millor! Has de comptar amb un marge de com a mínim dos mesos  entre la inscripció i la data d’inici del projecte, per poder tenir temps de fer les gestions administratives de la plaça, vacunes, visats, i rebre l’infosheet.

En el projecte que he triat posa que cal pagar una quota extra. Què és i quan l’he de pagar?

En alguns casos, l’entitat estrangera estableix un suplement a pagar a l’arribada al projecte (extra fee). Ho trobaràs especificat a l’explicació del projecte. Hi ha organitzacions que no disposen de suficients recursos per tirar endavant el seu projecte, ja que, no disposen de subvencions públiques o altres tipus d’ingressos per a la seva activitat i per a poder tirar endavant amb el seu projecte necessiten una aportació extra dels/les voluntaris/àries internacionals que acullen als seus projectes.

En alguns casos s’especifica que aquesta quota extra serveix per a sufragar costos del propi camp (per exemple, si es requereix per a material específic o per a desplaçaments concrets).En el cas que el teu camp de treball requereixi una quota extra, una vegada confirmat al camp, l’entitat d’acollida t’especificarà com realitzar el pagament d’aquesta quota extra.

A la descripció del projecte  diu que la quota d’inscripció són 145 euros mentre que en les condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada diu que són 200 euros. Quant he d’ingressar?

La quota d’inscripció per a projectes de mitja i llarga durada són 200 euros.

En el cercador posa per defecte la quota d’inscripció per a camps de treball de curta durada però, en el cas de projectes més llargs d’un mes, es paga una quota més alta degut al fet que el procés és diferent: suposa per part nostra més treball administratiu, informatiu i de seguiment del voluntari/ària.

El formulari d’inscripció em demana tres opcions però només m’interessa un projecte. Em puc inscriure?

Nosaltres sempre demanem com a mínim tres opcions però entenem que en el cas de projectes de mitja i llarga durada de vegades només us interessa un projecte específic. Encara que no ho aconsellem, permetem que us apunteu a una sola opció però heu de ser conscients que, si en aquesta opció no us accepten i no voleu buscar més opcions, s’aplicaran les condicions de baixes i cancel·lacions detallades a l’apartat “Condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada”

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!