Preguntes freqüents referents al procés d’inscripció

Si l’edat mínima per participar en un camp de treball són 14 anys (o 20 per projectes al sud global) però jo els faig després que comenci el camp, m’hi puc apuntar?
Malgrat que al cercador de camps hi trobaràs alguns projectes en què posa que accepten joves que contemplen altres edats, des de COCAT no podem gestionar inscripcions de menors de 14 anys. Concretament, com posem a les Condicions de participació, el primer dia del camp la persona participant ha de tenir els anys que especifica el projecte (o com a minim 14) fets.

Puc participar en un projecte amb COCAT si tinc més de 35 anys?
Sí, pots participar en qualsevol camp de treball (mentre no s’especifiqui el contrari a les descripció) i  a projectes de mitja o llarga durada. També tens la possibilitat de participar a projectes permanents. Per a més informació sobre els projectes de mitja/llarga durada o permanents, pots enviar un e-mail a outgoing@cocat.org.

No visc a Catalunya. Puc participar en un camp de treball internacional?
Sí, COCAT  gestiona inscripcions a camps de treball (de 14 a 99 anys), projectes de mitja i llarga durada (de 18 a 99 anys) i  projectes europeus – European Solidarity Corps (de 18 a 30 anys).

Aquelles persones majors de 18 anys que vulguin fer un camp de treball (curta durada) i amb adreça de residència fora de Catalunya poden adreçar-se a l’INJUVE.

Per a més informació de projectes de mitja i llarga durada contacta’ns a outgoing@cocat.org.

Puc participar en un camp de treball internacional a Catalunya?
I tant! Mentre hi hagi places pots apuntar-te als camps internacionals que es fan a Catalunya, on també aprendràs anglès, coneixeràs gent d’arreu del món i faràs una tasca d’interès social. I de pas et sortirà més econòmic. Els camps internacionals fets a Catalunya tenen molt bona fama! Nosaltres te’ls recomanem!

Tingues en compte que l’edat requerida pels projectes a Catalunya (si no s’especifica el contrari al projecte) és d’entre 14 i 29 anys.

Quines possibilitats hi ha pels menors de 18 que vulguin participar a projectes a Catalunya o a la resta de l’estat Espanyol?

Des de COCAT podem oferir projectes per a menors d’edat tant a l’estranger com a Catalunya, sempre que hi hagi places disponibles i que el/la participant complexi els requisits.

Per poder participar en un projecte, els menors han de fer obligatòriament una formació prèvia al camp que oferim des de COCAT, i entregar tota la documentació requerida abans de marxar.

Per obtenir informació sobre altres projectes que no siguin de caire internacional, podeu contactar amb alguna de les nostres entitats membre, o amb la Direcció General de Joventut:

Em puc apuntar a un camp de treball amb un amic o amiga?
Sí. Per fer-ho, cadascú ha de fer la seva pròpia inscripció i, en el requadre del formulari on us ho demana, poseu que voleu participar amb el vostre amic o amiga. Hauríeu de posar a les vostres inscripcions un mínim de 3 opcions amb el mateix ordre de preferència.

Ara bé: Nosaltres no ho recomanem. Primer de tot, perquè buscar dues places en un mateix camp és molt més complicat que buscar-ne una, doncs en un camp internacional normalment hi participen només dues persones d’una mateixa nacionalitat. I en segon lloc, perquè s’ho passen millor els qui van sols, ja que de natural tenen més tendència i facilitat per integrar-se al grup, a bolcar-hi les seves energies i a superar les dificultats.

COCAT també es reserva el dret de no inscriure dues persones al mateix camp a partir del moment que consideri que ja no serà possible trobar places. Consulteu a l’apartat de Notícies per saber si estem gestionant places per parelles, però tingueu en compte que normalment ho fem a l’inici de la campanya d’inscripcions (al març) i durant un període de setmanes limitat.

Puc participar en més d’un camp de treball?
Sí. Per a inscriure’t a 2 camps de treball hauràs de fer 2 inscripcions diferents i pagar les 2 quotes corresponents. En el cas del segon camp, la quota serà reduïda (110€/adults i 170€/menors d’edat). Tingues en compte que podràs ser acceptat en qualsevol de les opcions de les dues inscripcions, així que vigila que les dates de la primera sol·licitud no coincideixin amb les de la segona opció.

Fins quan em puc apuntar a un projecte?
En principi les inscripcions queden obertes tot l’any. Tanmateix, COCAT, per tal de garantir la qualitat del seguiment dels voluntaris, es reserva el dret de tancar-les quan ho trobi necessari. En tal cas s’avisarà amb antelació.

Has de comptar amb un marge d’un mes (o 2 pels projectes de mitja i llarga durada i els països del sud) entre la inscripció i la data d’inici del camp. Aquest temps de marge és necessari per tal de poder fer les gestions administratives de la plaça, gestionar les vacunes i els visats (s’hi n’hi ha), i rebre l’infosheet.

Quan trigaré a saber si m’han acceptat en un projecte?
Segons l’època, el termini varia. De totes maneres, esperem poder-te dir quelcom definitiu per correu electrònic en màxim uns 5 dies, un cop haguem rebut el formulari d’inscripció amb el pagament. Si passats màxim 15 dies no t’hem dit res, contacta amb nosaltres.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!