Preguntes freqüents referents al procés d’inscripció

Si l’edat mínima per participar en un camp de treball són 14 anys (o 20 per projectes al sud) però jo els faig després que comenci el camp, m’hi puc apuntar?
Malgrat que al cercador de camps hi trobaràs alguns projectes en què posa que accepten joves que contemplen altres edats, des de COCAT no podem gestionar inscripcions de menors de 14 anys. Concretament, com posem a les Condicions de participació, el primer dia del camp la persona participant ha de tenir els anys que especifica el projecte (o com a minim 14) complits.

Puc participar en un projecte amb COCAT si tinc més de 35 anys?
Sí, pots participar en qualsevol camp de treball (mentre no s’especifiqui el contrari a les descripció) i  a projectes de mitja o llarga durada. També tens la possibilitat de participar a projectes permanents. Per a més informació sobre els projectes de mitja/llarga durada o permanents, pots enviar un e-mail a outgoing@cocat.org.

No visc a Catalunya, puc participar en un camp de treball internacional?
COCAT només pot tramitar la participació a camps de treball de persones residents a Catalunya, pots però si ho vols participar d’un projecte de mitja o llarga durada, per a més informació contacta’ns a outgoing@cocat.org.

Si només estàs interessat en camps de treball, pots posar-te en contacte  amb De Amicitia, organització que gestiona els camps de treball internacionals a la resta d’Espanya o el Servicio de Voluntariado Internacional (SVI) vinculat a l’INJUVE.

Puc participar en un camp de treball internacional a Catalunya?
I tant! Mentre hi hagi places, pots apuntar-te als camps internacionals a Catalunya, on també aprendràs anglès, coneixeràs gent d’arreu del món i faràs una tasca d’interès social. I de pas et sortirà més econòmic. Els camps internacionals fets a Catalunya tenen molt bona fama! Nosaltres te’ls recomanem!

Tingues en compte que l’edat requerida per als projectes a Catalunya (si no s’especifica el contrari al projecte) es d’entre 14 i 29 anys.

Quines possibilitats hi ha pels menors de 18 que vulguin participar a projectes a Catalunya o a la resta de l’estat Espanyol?

Des de COCAT podem oferir projectes per a menors d’edat tant a l’estranger com a Catalunya, sempre que hi hagi places disponibles i que el/la participant complexi els requisits.

Per a poder optar a participar d’un projecte s’ha de fer obligatòriament la formació abans de la sortida que oferim des de COCAT i entregar tota la documentació requerida abans de marxar.

Per a altres projectes que no siguin de caire internacional podeu  contactar amb alguna de les nostres entitats membre o amb la Direcció General de Joventut:

Em puc apuntar a un camp de treball amb un amic o amiga?
Sí. Per a fer-ho, cadascú ha de fer la seva pròpia inscripció i, en el requadre del formulari on us ho demana, poseu que voleu participar amb el vostre amic o amiga. Hauríeu de posar a les vostres inscripcions un mínim de 3 opcions amb el mateix ordre de preferència.

Ara bé: Nosaltres NO US HO RECOMANEM. Primer de tot, perquè buscar 2 places en un mateix camp és molt més complicat que buscar-ne una, ja que a un camp internacional normalment hi participen només dues persones d’una mateixa nacionalitat. Segon, perquè s’ho passen millor els que van sols, perquè de natural tenen més tendència i facilitat a integrar-se en el grup, a bolcar-hi les seves energies i a superar les dificultats.

COCAT també es reserva el dret de no inscriure dues persones al mateix camp a partir del moment que consideri que ja no serà possible trobar places. Consulteu a l’apartat de Notícies si estem gestionant places per a parelles, però tingueu en compte que normalment ho fem a l’inici de la campanya d’inscripcions (al març) i durant un període de setmanes limitat.

Puc participar en més d’un camp de treball?
Sí. Per a inscriure’t a 2 camps de treball hauràs de fer 2 inscripcions diferents i pagar les 2 quotes corresponents. En el cas del segon camp, la quota serà reduïda (110€ – 170€ en el cas dels menors d’edat). Tingues en compte que podràs ser acceptat en qualsevol de les opcions de les dues inscripcions així que vigila que les dates de la primera sol·licitud no coincideixin amb les de la segona opció.

Fins quan em puc apuntar a un projecte?
En principi les inscripcions queden obertes tot l’any, tot i que COCAT es reserva el dret de tancar-les quan ho trobi necessari per garantir la qualitat del seguiment dels voluntaris. En tal cas s’avisarà amb antelació.

Has de comptar amb un marge d’un mes (o 2 pels projectes de mitja i llarga durada i als països del sud) entre la inscripció i la data d’inici del camp, per poder tenir temps de fer les gestions administratives de la plaça, vacunes, visats, i rebre l’infosheet.

Després de quant temps sabré si m’han acceptat en un projecte?
Segons l’època, el termini varia. De totes maneres, esperem poder-te dir quelcom definitiu per correu electrònic en pocs dies, un cop rebut el formulari d’inscripció amb el pagament. Si passats màxim 15 dies no t’hem dit res, contacta amb nosaltres.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!