Condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada

Requisits

Edat per a participar
A partir de 18* anys (sense límit d’edat) per a participar en projectes a països del nord (Països Europeus, Turquia, Armènia, Estats Units, Canadà, Japó i Corea).

A partir de 20* anys (sense límit d’edat) per a participar en projectes a països del sud (Llatinoamèrica, Àfrica i Àsia, excepte Japó i Corea).

*És imprescindible que estiguin complerts el 1r dia del projecte.

Participar al procés d’acompanyament de COCAT
Per tal de poder fer un bon seguiment del teu projecte de voluntariat, a COCAT tenim un procés d’acompanyament que comença des del moment en què demanes informació per fer un voluntariat i que finalitza amb el retorn de la teva experiència, a vegades, fins i tot, més enllà de l’avaluació final del projecte.

El compromís obligatori constarà com a mínim de:

Assistir a una xerrada informativa abans de fer la inscripció (si no fos possible desplaçar-te a Barcelona, podríem mirar l’opció de fer-la via Skype).

Després de la confirmació: assistir a una formació i enviar-nos escanejat tu passaport o DNI i una assegurança de salut.

Durant el projecte: enviar un correu quinzenal per tal de permetre a COCAT  realitzar el seguiment.

Després del projecte: enviar una avaluació de l’experiència.

Important: abans d’inscriure’t, has d’estar segur/a que tens disponibilitat per a participar a una de les nostres xerrades-trobades i, després de rebre la confirmació de la plaça, a una de les formacions abans de la sortida que es duran a terme a la ciutat de Barcelona.

Actitut
Per a realitzar un projecte de voluntariat de llarga durada, no calen unes habilitats específiques (a no ser que el projecte pel qual vols participar ho requereixi) però si que és necessària la teva predisposició a participar-hi amb motivació, flexibilitat, proactivitat, implicació, compromís, iniciativa, ganes de conèixer i integrar-te en una nova cultura i una nova organització.

Aconsellem

Experiència prèvia en voluntariat
Creiem que és important que la persona que hi participi hagi tingut alguna una experiència prèvia en voluntariat, ja sigui a nivell internacional com a nivell local; tant de manera puntual, com per exemple un camp de treball, com de manera permanent, com per exemple formar part d’alguna associació.

Experiència prèvia en estades internacionals
En la mateixa línia de l’experiència en voluntariat, creiem que és bo que la persona que participi a un projecte de voluntariat de llarga durada tingui ja alguna experiència internacional, ja sigui un camp de treball internacional o qualsevol altra estada relacionada amb altres programes de voluntariat o de formació.

Condicions econòmiques

Quota d’inscripció: 200€
Quan t’inscrius a un projecte de COCAT, has de pagar una quota d’inscripció que, d’una banda, ens permet assessorar-te, tramitar la teva inscripció, formar-te, fer-te el seguiment i l’avaluació final, i d’altra banda, garanteix el teu allotjament i la teva manutenció durant l’estada al projecte.

Quota extra
Algunes organitzacions d’acollida demanen, a més, una quota extra, l’import de la qual depèn de l’entitat d’acollida i no es paga a COCAT si no directament a l’entitat d’acollida. Aquestes quotes extra varien depenent de les necessitats del projecte, de l’organització o del país: poden servir per cobrir l’allotjament i la manutenció, per donar suport al projecte en el qual participaràs, per donar suport a l’organització que impulsa el projecte o a la que el coordina.

La quota extra s’indicarà a la descripció del projecte i la persona voluntària es comprometrà a pagar-la en la forma i terminis que indiqui l’entitat d’acollida.

Durant el projecte, se’t garantirà l’allotjament i la manutenció del primer dia a l’últim del projecte, així com el procés de formació, seguiment i avaluació.

No està inclòs en cap de les dues quotes:
Transport des del país d’enviament fins al punt de trobada del país d’acollida.

Transport intern al país d’acollida fora de les necessitats del projecte.

Assegurança mèdica (la persona voluntària té l’obligació de comptar amb una assegurança mèdica personal).

Activitats realitzades fora de les tasques del projecte.

Visat i totes les despeses relatives a la seva tramitació.

Vacunació (tot i que podem fer-te un certificat de participació per a que obtinguis un descompte).

Baixes i devolucions

Hi ha diverses causes que poden aturar el procés d’inscripció i/o l’assistència a un projecte de voluntariat de llarga durada i que, per tant, generen una cancel·lació.

En cas de que es produeixi un impediment per a la participació (degut a una restricció de moviment, cancel·lació del projecte o per ordre del Govern) degut a la pandèmia del Covid-19 es prendran mesures extraordinàries, podeu llegir el comunicat de COCAT aquí.

 

1. Si no t’accepten als projectes que has escollit i no trobes cap projecte més que sigui del teu interès, tens dret a una devolució de 80 euros.

2. Si interromps el procés d’inscripció abans de rebre la confirmació de la teva plaça, tens dret a una devolució de 80€.

3. Si cancel·les després de rebre la confirmació de la teva plaça, no tens dret a cap mena de reemborsament. Si has de cancel·lar, has de notificar-ho per escrit al correu outgoing@cocat.org.

4. Si l’entitat estrangera cancel·la, ells mateixos intentaran oferir altres activitats amb característiques i dates similars. En cas de no acceptar les ofertes alternatives, se’t retornaran 80€; excloent tota demanda de danys i interessos. Si decideixes participar a un altre projecte, estaràs renunciant a qualsevol reclamació respecte als projectes anteriors. COCAT no es farà, en cap cas, responsable del reemborsament de les despeses de desplaçament.

En qualsevol cas la comissió per la transferència corre a càrrec del/la participant (2€).

Si estàs interessat/da en fer un projecte de mitja o llarga durada pots contactar-nos al correu outgoing@cocat.org i t’assessorarem sobre els passos que cal seguir.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!