Condicions de participació als projectes de mitja i llarga durada

Requisits

Edat per a participar

 • A partir de 18* anys (sense límit d’edat) per participar en projectes de països del nord (Europa, Turquia, Armènia, Estats Units, Canadà, Japó, Taiwan i Corea).
 • A partir de 20* anys (sense límit d’edat) per participar en projectes de països del sud (Llatinoamèrica, Àfrica i Àsia, excepte Japó, Taiwan i Corea).

*És imprescindible que estiguin complerts el 1r dia del projecte.

Participar al procés d’acompanyament de COCAT
Per tal de poder fer un bon seguiment del teu projecte de voluntariat, a COCAT tenim un procés d’acompanyament que comença des del moment en què demanes informació per fer un voluntariat i que finalitza amb el retorn de la teva experiència, a vegades, fins i tot, més enllà de l’avaluació final del projecte.

El compromís obligatori constarà com a mínim de:

 1. Assistir a una xerrada informativa abans de fer la inscripció (si no fos possible desplaçar-te a Barcelona, podríem mirar l’opció de fer-la via Skype).
 2. Després de la confirmació: assistir a una formació i enviar-nos escanejat tu passaport o DNI i una assegurança de salut.
 3. Durant el projecte: enviar un correu quinzenal per tal de permetre a COCAT  realitzar el seguiment.
 4. Després del projecte: enviar una avaluació de l’experiència.

Important: abans d’inscriure’t, has d’estar segur/a que tens disponibilitat per a participar a una de les nostres xerrades-trobades i, després de rebre la confirmació de la plaça, a una de les formacions abans de la sortida que es duran a terme a la ciutat de Barcelona.

Actitud
Per realitzar un projecte de voluntariat de llarga durada no calen unes habilitats específiques (a no ser que el projecte en el qual vols participar ho requereixi) però si que és necessària la teva predisposició a participar-hi amb motivació, flexibilitat, proactivitat, implicació, compromís, iniciativa, ganes de conèixer i integrar-te en una nova cultura i una nova organització.

Aconsellem

Experiència prèvia en voluntariats
Creiem que és important que la persona que hi participi hagi tingut alguna una experiència prèvia en voluntariat, ja sigui tan a nivell internacional com a nivell local; tant de manera puntual, com de manera permanent.

Experiència prèvia en estades internacionals
En la mateixa línia de l’experiència en voluntariat, creiem que és bo que la persona que participi a un projecte de voluntariat de llarga durada tingui ja alguna experiència internacional, ja sigui havent viscut a l’extranger una temporada o havent realitzat qualsevol altre estada relacionada amb programes de voluntariat o de formació.

Condicions econòmiques

Quota d’inscripció
Quan t’inscrius a un projecte de mitjana/llarga durada has de pagar una quota d’inscripció de 200€, la qual inclou la tramitació de la inscripció, l’assessorament, la formació, el seguiment i l’avaluació final per part de COCAT.  Aquesta quota també garanteix l’allotjament i la manutenció durant l’estada al projecte.

Quota extra
Algunes organitzacions d’acollida demanen, a més, una quota extra, l’import de la qual depèn de l’entitat d’acollida i es paga directament a l’entitat mateixa (i no a COCAT). La quota extra varia en funció de les necessitats del projecte, de l’organització o del país: poden servir per cobrir l’allotjament i la manutenció, per donar suport al projecte en el qual es participa, o ve per donar suport a l’organització que impulsa el projecte o a la que la coordina.

La quota extra s’indicarà a la descripció del projecte i la persona voluntària es comprometrà a pagar-la en la forma i terminis que indiqui l’entitat d’acollida.

Durant l’estada al projecte, se’t garantirà l’allotjament i la manutenció del primer dia a l’últim, així com el procés de formació, seguiment i avaluació.

No s’inclou

 • Transport des del país d’enviament fins al punt de trobada del país d’acollida.
 • Transport intern al país d’acollida fora de les necessitats del projecte.
 • Assegurança mèdica (la persona voluntària té l’obligació de comptar amb una assegurança mèdica personal).
 • Activitats realitzades fora de les tasques del projecte.
 • Visat i totes les despeses relatives a la seva tramitació.
 • Vacunació (tot i que podem fer-te un certificat de participació per a que obtinguis un descompte).

Baixes i devolucions

Hi ha diverses casuístiques que aturen el procés d’inscripció i l’assistència a un projecte. En aquests casos es genera una cancel·lació. Les resumim en tres grups.

1. No hi ha plaça que correspongui a les teves prioritats

1.1. No hi ha plaça que corespongui a les teves prioritats: et proposem un altre projecte i si no va bé et retornem la quota, excepte 45€ de despeses administratives.

1.2. No hem començat a gestionar la teva sol·licitud perquè les opcions que has indicat al formulari d’inscripció no estan disponibles:  et proposem un altre projecte i si no va bé et retornem la quota íntegra.

En qualsevol cas la comissió per la transferència corre a càrrec del/la participant (2€).

2. El/la participant cancel·la

Un cop hagis fet la inscripció, qualsevol modificació de lloc, país o dates serà considerada com a cancel·lació per part teva. Has de notificar-ho per escrit al correu outgoing@cocat.org per tal de que consti per correu la data en la qual cancel·les.

Qualsevol modificació per part teva un cop has estat confirmat a un camp de treball es considera una cancel·lació. És per això que demanem que la cerca d’opcions es faci amb cura, tenint en compte els teus condicionants (disponibilitat de dates, motivació envers el projecte, etc.)

Si la cancel·lació es produeix en els 7 dies naturals després de rebre el correu electrònic amb la carta confirmació i sempre que faltin més de 30 dies naturals per a que comenci el camp, et retornem la quota integra excepte 70€. La part restant que es dedueix de la quota és en concepte de despeses administratives i de gestió.

Passats els 7 dies naturals després de rebre el correu electrònic amb la carta de confirmació no hi ha opció a cap reemborsament.

A menys de 30 dies naturals que comenci el camp no hi ha opció a cap reemborsament de la quota.

Les persones que no compareixen al camp no tenen dret a cap reemborsament de la quota.

Per causes de força major que puguin ser justificades i que t’impedeixin viatjar et retornem la quota integra excepte 45€ per despeses administratives. Hauran d’estar justificades amb un informe oficial o certificat mèdic.

En qualsevol cas la comissió per la transferència corre a càrrec del/la participant (2€).

3. L’entitat estrangera cancel·la
COCAT t’oferirà altres activitats amb característiques i dates similars. En cas de no acceptar les ofertes alternatives, et retornem la quota íntegra, excepte 45€ per despeses administratives i excloent tota demanda de danys i interessos.

En qualsevol cas la comissió per la transferència corre a càrrec del/la participant (2€).

Si decideixes participar en un altre projecte, estaràs renunciant a qualsevol reclamació respecte als camps anteriors. COCAT no es farà, en cap cas, responsable del reemborsament de les despeses de desplaçament.

Inscripció Pas a Pas

Si estàs interessat/da en fer un projecte de mitja o llarga durada pots contactar-nos al correu outgoing@cocat.org i t’assessorarem.

Consulta les condicions generals de contractació

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!