Experiències en camps de treball

Armènia – Pintant l’orfenat

Entitat organitzadora

HUJ

L’experiència en el camp

He de confessar que vaig tenir moltíssima sort, tant amb els companys com al camp en si. Érem 12 voluntaris d’arreu del món i 5 monitors. Ens llevàvem a les 8 per esmorzar i de 9 a 13 ens estàvem pintant l’orfenat. A la 1 es dinava i tota la tarda fins les 6 ens estàvem amb els nens. A les 6 sopàvem i el resta del dia ens dedicàvem a fer turisme. Dormíem en habitacions de 3 i hi havia 2 lavabos (a vegades ens quedàvem sense aigua i per tant, no ens podíem dutxar o simplement rentar els plats). La convivència entre nosaltres i els monitors va ser excepcional. M’emporto molts bons records. Ens vam saber organitzar molt bé.

 Introducció a la cultura i la societat

S’ha de tenir en compte que és un dels països menys turístics del mon, i per tant no estan acostumats als turistes i a que ‘xafardegin’ el seu país. Són una societat que surten de la Unió Soviètica, per tant no parlen gaire anglès. Només rus i armeni. És un país on la capital està molt ben equipada, però a la que surts una mica de la zona central, els barris es van degradant, cal tenir-ho en compte. És un país segur, però no estan acostumats als turistes.

Com moure’s

La manera més còmoda de moure’s pel país es utilitzant taxis, que van molt barats.

Com comunicar-se

Rus i, si no en tens nocions, pots intentar-ho amb l’anglès, tot i que és molt més difícil, ja que no el parla quasi ningú i molt menys la gent gran.

Diners

La moneda Armènia és el dram. 500 drams = 1 euro. És un país relativament barat, sobretot en el tema menjar.

Alimentació

He de confessar que el menjar al meu camp va ser una mica escàs i vam haver de comprar més menjar, però estava cobert pel camp així que no va haver-hi cap mena de problema.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!