Experiències en camps de treball

República Txeca

Entitat organitzadora

INEX-SDA

L’experiència en el camp

El meu camp de treball era sobre agricultura i reconstrucció́, vivíem en una granja (comunitat del moviment Camphill) on acollien a gent amb problemes mentals. Intentaven ser autosuficients cultivant verdures ecològiques per al seu consum propi i també per vendre. Per altra banda, feien manualitats (catifes, ceràmica) que venien en mercats locals. La feina dels 14 voluntaris era bàsicament ajudar al camp a treure males herbes, recollir els vegetals (col, cebes, carbasses, pastanagues), després netejar-les i posar-les en caixes per vendre.

També ajudàvem en la reconstrucció d’algunes parts de la granja (cavant un forat a pic i pala, netejant maons antics). És un poble molt petit però hi passa un riu enorme on et pots banyar, hi ha un mini-pub i a només 10 minuts caminant hi ha altres pobles i ciutats més importants.

 

Introducció a la cultura i la societat

 És un país no gaire gran, en total són 10 milions de persones, a Praga, la capital, són només 1 milió.

 

Com moure’s

 El transport públic es bastant barat, des de Praga surten busos i trens per anar a la resta de ciutats importants.

Amb el carnet d’estudiant internacional tens descompte gairebé sempre. A dins de Praga el més fàcil és moure’s amb metro o amb tramvia.

 

Com comunicar-se

 Als lloc turístics sempre trobes algú que parli anglès, però als poblets no queda més remei que comunicar-se amb gestos.

 

Diners

 Realment a la República Txeca tot és molt més barat que aquí a Catalunya.

 

Alimentació

 El menjar típic txec és casi sempre a base de carn i mengen sopa casi a cada àpat.

Per descomptat pots trobar cervesa molt bona i molt bé de preu (0,5 L per menys d’un euro a tots els pubs).

 

Viatjar abans o desprès del camp

 Per la meva experiència personal, crec que és molt millor viatjar uns dies després del camp ja que pots conèixer altres voluntaris amb els que compartir aquest dies. A més a més, si coneixes gent del país durant els dies del camp sempre et poden aconsellar coses a visitar que passaries per alt si anessis pel teu compte abans del camp.

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!