Experiències en camps de treball

ANEC17, Light on Joeuf’s bank (2022)

  

Entitat organitzadora

Association nationale Etudes et Chantiers

Localitat

Joeuf, França

Tipología

Camp de treball de curta durada

Com va ser la preparació del viatge?

Roba còmoda i portar tot el material que us demanin. Porteu els bitllets d’avió o tren impresos per si de cas. En cas que us costi dormir amb claror porteu antifaç, que les habitacions són compartides.

Què t’ha sorprés o t’ha semblat interessat del país?

Mengen molt d’hora i molt formatge. Molta gent no sap parlar amb anglès, però no vam tenir cap problema enlloc.

L’estil de vida

El cost de vida és similar a Catalunya. En el meu cas vaig anar a un poble petit i hi havia diferents botigues i supermercats. El transport un cop vaig arribar al camp estava tot cobert, i els àpats i les activitats de tarda també.

 

 

L’entorn del projecte

Al matí treballàvem i a la tarda i vespre vam visitar diferents llocs: Metz i Nancy, a una zona on hi havia hagut la guerra de Verdus, vam anar a banyar-nos en un llac, en un parc de tirolines, a la piscina, a la bolera i un parell de dies vam fer un intercanvi amb un altre camp de treball que hi havia en un poble del costat. També teníem un poliesportiu amb diferent material per jugar. Al nostre camp érem 7 i al matí treballàvem amb 8 nens més del poble que algun dia també venien a les activitats de la tarda.

Fes-nos un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat

Ens llevàvem al voltant de les 9, esmorzàvem tots junts, i de 10 a 13 fèiem el voluntariat que consistia a arreglar uns camins (tallar herba), restaurar unes peces de fusta d’un parc i posar un plànol. En acabat, dinàvem i a la tarda i hi havia diferents activitats. Al vespre sopàvem i després teníem temps lliure per anar a fer un volt, jugar…

Finalment, algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir?

Jo m’ho vaig passar molt bé, aneu oberts a fer amics i apunteu-vos a totes les activitats. No tingueu por de parlar amb anglès, tothom fa el que pot i us entendreu segur.

Judit Borralleras Colomer

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!