Experiències

CRC-17/2018/ ELDERLY HOME – Fundación Maria Hogar del adulto Mayor/Costa Rica/2018

Entitat organitzadora

ACI

Localitat

Costa Rica, Santo Domingo de Heredia

L’experiència en el camp 

L’organització, acompanyament i rebuda genial tant per tant de la ONG com per part de la meva mare d’acollida i dels companys durant el projecte. Durant la meva jornada de dilluns a divendres de 7 a 13 hores realitzava diverses tasques d’infermeria i auxiliar i després també realitzava tasques d’animadora i feia companyia a la gent gran (pintar, cosir, pintar ungles…).  Sens dubte, recomanable 100%.

Com preparar-se el viatge

En el meu cas, vaig fer la maleta  unes hores abans d’agafar el meu vol (NO es gens recomanable, ja que després sempre t’adones que t’oblides alguna cosa). Sempre mirar i informar-te del lloc al qual vas i el clima. Per saber quina roba dur i/o documentació , canvi de divisa, d’entre altres. Sobretot, portar les coses necessàries i mínimes, perquè després sempre es torna amb més coses.

Introducció a la cultura i la societat

Costa Rica és un país majoritàriament de religió catòlica, s’ha de respectar i tenir en compte que potser moltes persones no pensen o actuen com tu i s’ha de respectar sempre. En general la població es molt amable i gentil, i molt maco i divertit aprendre sobre la cultura, gastronomia …

Com moure’s

Al cas de Costa Rica, i depèn del temps de la teva estada, lo millor es moure’s amb transport públic, tot i que son una mica caòtics, perquè les parades no disposen d’horaris i si alguna en te a la pàgina web, son impuntuals. Un sistema molt ràpid, barat i segur és l’UBER.

Com comunicar-se

Parlen castellà i en aquest aspecte no hi havia problemes en la comunicació, tot i que algunes paraules signifiquen diferent que a l’Espanyol i a la inversa.

Diners

Al meu cas, a Costa Rica la moneda oficial són el Colones, i l’altra divisa també acceptada són els Dòlars americans. Jo vaig fer el canvi una vegada vaig arribar allà, per el tema del temps.

No hi ha problema per canviar-ho allà i hi ha molts caixers automàtics i bancs.  Molt recomanable dur TARGETA DE CREDIT, més fàcil i còmode, i no dur gaire efectiu damunt per evitar robatoris.

Alimentació

La gastronomia més típica són els casados, plats amb acompanyament arròs i frijoles, plàtan macho frito, les pipes d’aigua de coco, pinyes, el cafè, una beguda alcohòlica que és diu GUARO o cacique, el chiliguaro, tamals, pico de gallo i gallo pinto però sobretot molta varietat de tubercles, verdura i fruites tropicals. Tot alimentació sana i natural.

Viatjar abans o desprès del camp

Al meu cas vaig arribar al País uns dies abans del camp i em vaig quedar uns dies després d’haver acabat el meu camp, es recomendable si podeu fer-ho, per conèixer una mica l’entorn i no anar tan desorientats.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!