Experiències en camps de treball

CRI-14 – 2019 – Verdiazul Costa Rica

 

CRI-14 Verdiazul 2019

Entitat organitzadora

Asociación Cultural de Intercambio (ACI) de Costa Rica

Localitat

Playa Junquillal, Costa Rica

L’experiència en el camp 

Cada matí ens aixecàvem sobre les 8:30, esmorzàvem i anàvem a la platja, teníem els matins lliures, ja que treballàvem a la tarda i a la nit. Sobre les 12:45h dinàvem i a les 14:30 començava la nostre primera tasca. De 14:30h a 17:30 h treballàvem en la reforestació, reciclatge, treballs manuals… Després sopàvem a les 18:30 h i a la nit patrullàvem durant 3 hores per la platja, buscant nius de tortugues.

L’horari podia variar depenent la marea i els dies i companys que hi havia al voluntariat. La primera patrulla començava a les 19h i l’última acabava a les 6 del matí. Eren uns horaris estranys i acostumar-se no és fàcil, però a mesura que passaven els dies ho fas rutinari.

L’allotjament estava molt bé. Teníem habitacions compartides de no gaire gent (4 persones). Amb lavabo i lliteres. Les instal·lacions de Verdiazul eren força còmodes. Teníem una cuina totalment equipada, un menjador, neveres, dutxes… tot molt bé. I la relació amb els líders era molt bona. Eren tres persones les que s’encarregaven que tot anés bé.

Com preparar-se el viatge

El visat és bastant senzill, no recordo gaires complicacions. També ens vam haver de vacunar, però cap problema amb això.

Recomano anar amb dies per visitar el país, ja que val molt la pena. El meu company i jo ens vam organitzar per poder sortir els caps de setmana de ruta i ens va anar genial. També recomano anar forces dies (20-30).

Introducció a la cultura i la societat

El que costa més al arribar allà és l’horari sobretot, ja que a les 18h ja és de nit. També el menjar que òbviament no és el mateix que a casa teva, però força bo. I per últim el estar parlant anglès tot el dia, que és un esforç més.

Com moure’s

El voluntariat està basant aïllat. Per arribar has de fer un llarg viatge amb bus però està tot molt ben explicat. És veritat que un cop estàs allà és molt complicat moure’t i si vols anar relativament lluny, és gairebé impossible fer-ho amb transport públic i en pocs dies.

Què t’emportes de l’experiència?

Moltes picades de mosquit, un moreno que mai havia aconseguit i molt bons records d’amistats, de llocs inoblidables i d’un estiu molt molt guay.

Consells?

– Agafar el millor repel·lent de mosquits que puguis

– Estar més de dues setmanes si o si

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!