Experiències en camps de treball

Dinamarca – MS02- Public Leisure and Sport Facilities in Gladsaxe

Interculturalitat-Saltant amb bon rotllo

Entitat organitzadora

MS Denmark

Localitat

El municipi de Gladsaxe, una “kommune” situada prop de Copenhaguen (a uns 8 km).

L’experiència en el camp

El camp consistia en fer treballs de jardineria, neteja i manteniment de les instal·lacions esportives: treure males herbes, netejar els seients d’un estadi, recollir la brutícia, etc.
Pel matí havies d’aixecar-te molt aviat (a les 7h) i a les 8h t’explicaven què havies de fer cada dia. El treball era de 8 a 15h cada dia (hi havia un descans de 30/45 min per dinar a les 12h). La resta del dia era temps lliure, podies anar a la piscina de les instal·lacions, anar a jugar a volley, anar a fer una volta pels voltants, etc.
L’únic que es feia més pesat era haver de fer el dinar i el sopar. Havies d’anar a comprar al súper i després cuinar el menjar amb el grup que t’havia tocat aquell dia.
Nosaltres vam tenir problemes amb els monitors. Teníem com a monitors un noi i una noia, i la noia va marxar sense avisar al cap d’uns dies, perquè no li agradava treballar amb l’organització.
Amb el grup tot va ser perfecte, vam acabar sent un grup molt cohesionat.

 

Com preparar-se el viatge

Els bitllets amb destí a Dinamarca (Copenhaguen) són bastants cars, per això et recomano que els compris quan abans millor.
No cal visat ni passaport per viatjar, només el DNI.
Encara que el workcamp es a l’estiu, has de tenir present que a Dinamarca no fa el mateix temps que aquí. A nosaltres ens va fer bastant mal temps: pluja, fred… El temps canvia molt en un mateix dia i tan pot fer sol que ploure, així que porta dessuadores, jaquetes i impermeables que t’abriguin.
Et recomano que t’emportis cartes de l’UNO per jugar al temps lliure i dolços o menjar típics de la teva regió.

Introducció a la cultura i la societat

És un país amb la mentalitat molt oberta i la gent en general són molt tolerants, així que si parles anglès no tindràs cap problema per relacionar-te amb la gent i fer amics.

Com moure’s

A Dinamarca la gent utilitza sobretot el bus com a mitjà de transport.
Per arribar des de l’aeroport al camp de treball hauràs d’agafar un tren des de l’aeroport fins a una parada de busos, on agafaràs un bus que et portarà a Gladsaxe. El trajecte és de 45 min aprox.

 

 

Com comunicar-se

L’idioma danès és un idioma molt difícil, però la majoria de la gent té bon nivell d’anglès.

Diners

Has de tenir en compte que Dinamarca no té euro, sinó que té la seva pròpia moneda: la corona danesa. Et recomano que t’emportis una mica d’efectiu (per si un cas) que pots canviar allà en uns caixers automàtics anomenats ATM i sobretot utilitzis la targeta de crèdit.
Quan arribis allà tot et semblarà molt car, i és que la corona danesa és una moneda més forta que l’euro, i el nivell de vida a Dinamarca és molt alt.

Alimentació

El plat típic danès és un sandwitch sense el pa de damunt.
El menjar al camp te l’hauràs de cuinar tu, juntament amb els altres companys.

Viatjar abans o desprès del camp

La majoria dels altres companys del camp marxen tot just el dia que finalitza, o sigui que et recomano que no planegis res per després del camp. El que si que pots fer és quedar-te a Copenhaguen uns quants dies després per si vols fer turisme, però això ho hauràs de fer sol.

 

Altres consells

Porta mentalitat oberta i ves amb ganes de fer molts amics!

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!