Experiències en camps de treball

Edirne, Turquia

Localitat, poble

Edirne

L’experiència en el camp

Vam treballar, treballar i treballar! Teníem molta feina perquè a l’últim moment van faltar sis voluntaris. Però no es feia molt pesat i la gent del poble (Edirne) sempre ens portava refrigeris i cosetes per menjar perquè estaven molt agraïts.

Introducció a la cultura i la societat

S’ha de tenir en compte que Turquia és un país molt gran i per tant amb regions molt diferenciades. Una bona guia és important per moure’s pel país i també per llegir una mica sobre la religió i la política. La gent és extremadament agradable i hospitalària però s’ha d’anar amb compte amb els estafadors.

Com moure’s

Des de l’aeroport a Istanbul (centre) es pot anar en metro o bé amb autobús. La paraula més important és “otogar” que significa parada d’autobusos. Moltes de les ciutats turques tenen un excés de trànsit, per tant la otogar sempre està una mica a les afores. Quan compreu els tiquets per fer viatges llargs pel país sempre us inclou un servei de mini-bus des del centre fins la otogar, només heu de preguntar el lloc exacte.

Com comunicar-se

A Istanbul no hi cap mena de problema! Tothom parla una mica d’anglès i alguns fins i tot alguna paraula d’espanyol! Estan molt acostumats als turistes i a més a més és la principal font d’ingressos per tant el tracte és molt bo. A fora d’Istanbul la majoria dels joves parlen una mica d’anglès, però la resta ni papa.

Els més bordes són els conductors d’autobús públics que són capaços de deixar-te a terra si no t’acaben d’entendre. Crec que s’ha de fer un esforç per aprendre les paraules bàsiques com gràcies, sisplau, els números, etc. D’aquesta manera veuran que us esteu esforçant!

Diners

Preferiblement jo us recomano emportar-vos una part dels diners en lliures. Un cop allí podeu treure diners als caixers de les grans ciutats sense cap problema. El cost de la vida a Turquia és menor al que estem acostumats, però tampoc és excessivament barat i sobretot pels turistes que et doblen el preu fins i tot de les bosses de pipes.

Alimentació

És una alimentació basada en productes mediterranis.

Tot és molt bo i elaborat i hi ha una àmplia varietat de plats per als vegetarians. Els dolços són una passada i prepareu-vos per beure un mínim de 5 tasses de té negre al dia.

Viatjar abans o desprès del camp

Súper recomanable! Jo vaig fer la costa Oest i Ankara i tot em va fascinar! Ara hem queda pendent la part de l’Est que també diuen que és preciosa i també més tradicional no tan enfocada als turistes. Jo he viatjat sola i no he tingut cap problema, però encara que faci ràbia acceptar-ho tot era més fàcil quan viatjava amb algun noi. No deixa de ser un país on les dones segueixen estant una mica a l’ombra.

 

Istanbul és una ciutat increïble amb molta màgia amagada, val la pena dedicar-li un mínim de 3 dies abans o després del camp de treball.

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!