Experiències en camps de treball

Holanda

Entitad organitzadora

SIW

  

L’experiència en el camp

En aquest camp de treball es tracta de mantenir netes i arreglades les instal·lacions en les quals es du a terme la competició de cavalls. Les competicions es fan els caps de setmana, llavors, durant tota la setmana es treballa per tenir-ho tot preparat: netejar i muntar els valls que formen les pistes, netejar el terra i treballs de jardineria, canviar coses de lloc, etc. L’horari de feina era de 8h a 16h més o menys, amb descans cada 2h on aprofitàvem per menjar o prendre un cafè. La feina es fa dura quan fa mal temps. S’ha de tenir en compte que la major part dels treballs eren a l’exterior i a Holanda plou casi cada dia, llavors amb dies de fred i aigua també treballàvem. Tot i així, l’ambient és maco i no ho agafàvem com a feina, també era divertit i fèiem coses que jo no acostumo a fer mai. Les monitores feien el mateix que nosaltres i feien la feina divertida.

Personalment, per a mi va ser una gran experiència. Era el meu primer camp de treball i anava amb les típiques pors de què em trobaré allà, em trobaré amb gent amb qui pugui fer una amistat, les instal·lacions estaran bé, la feina serà dura. Al final, tothom va amb les mateixes ganes, amb la ment oberta i amb ganes de passar-ho bé. És una forma genial de practicar l’anglès, conèixer gent d’altres cultures i costums i aprendre d’això. A més, Holanda és un país que enamora i en el meu cas, per sort o no, tenia una feina a Espanya que m’esperava, de ben segur que si no hagués estat així m’hi hagués quedat una temporada, la seva gent, el respecte per a tot, el menjar i la tranquil·litat que allà es respira t’atrapa i em va costar molt marxar. A més, des que vaig tornar, ara m’encanten els dies de pluja que abans tant de mal humor em posaven.

 

Com preparar-se el viatge

 Es pot trobar gairebé tota la informació per Internet i guies de viatges. Com que es tracta d’Europa no hi ha gaires diferencies i no es necessita res especial.

Roba per quan plou i botes d’aigua et faciliten la vida i te’n oblides que plou. Si t’agrada dormir amb coixí no te’l oblidis.

 

Introducció a la cultura i la societat

 Holanda és un país molt tranquil on predomina el respecte tant cap a les persones, com cap als objectes, espais, etc. És un país molt net, on el vandalisme és pràcticament nul i hi ha molta seguretat ciutadana. La gent d’allà és molt amable.

 

Com moure’s

 Holanda és un país molt ben comunicat amb una àmplia xarxa ferroviària, hi ha molt bones comunicacions tant amb tren com amb autobús. Un cop dins les ciutats o els pobles, el mitjà de transport és la bicicleta, encara que s’ha d’anar amb compte, ja que pot resultar un poc caòtic i estressant, has d’anar amb 40 ulls!

 

Com comunicar-se

 L’ idioma d’origen és l’holandès, però tothom parla millor o pitjor l’anglès.

 

Diners

 En el meu camp de treball en particular, no vam necessitar gaires diners extres. Pràcticament et pagues el viatge i els transports, un cop allà ho tens tot inclòs. Únicament ens vam haver de pagar les sortides que vam fer durant els caps de setmana, si vols fer turisme i visitar una mica el país.

 

Alimentació

 L’alimentació d’aquest camp de treball és un punt positiu a tenir en compte. Es menja al menjador de l’organització, amb la resta dels molts treballadors que estan allà cada dia. El menjar és abundant i molt bo. Tothom vam coincidir en aquest punt, realment tot era boníssim i tot i amb l’exercici de la feina, tothom vam marxar amb algun quilet de més!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!