Experiències en camps de treball

Japó

L’experiència en el camp

Vam netejar i construir diversos elements que a posteriori s’havien de fer servir per construir una casa en un arbre. De totes maneres, a vegades donava la sensació que les activitats eren una mica sense sentit, ja que després molts dels elements construïts no es van fer quasi servir. Amb els voluntaris bé, encara que, si són japonesos, ja us adonareu que no estan gaire acostumats a donar les seves opinions ni a prendre la iniciativa.

Introducció a la cultura i la societat

Japó és un país molt segur i tranquil, no hi ha delinqüència ni tampoc malalties greus. La gent és molt amable i, per tant, encara que no sapigueu japonès, no tindreu cap problema donat que arribareu a tots els llocs igualment. De fet, sempre hi ha alguna persona disposada a portar-vos al lloc on voleu anar. L’allotjament sol ser en una casa amb tatamis, pel que penseu que haureu de dormir a terra amb un futon, però que no és tan incòmode com sembla.

Com moure’s

El transport és excel·lent però una mica car. Comprar el Japan Rail Pass us sortirà a compte sempre i quan es tingui pensat fer grans distàncies entre regions durant el període per al qual és vàlid. Per viatjar d’una prefectura a una altra el Shinkansen és el millor transport: és rapidíssim, puntual i molt net. Gairebé perfecte, si no fos pel preu. Amb el Japan Rail Pass podeu viatjar en Shinkansen.

Com comunicar-se

És més fàcil comunicar-se si es coneixen algunes paraules de japonès, donat que als japonesos els hi fa il·lusió i sempre quedes millor. Cal tenir en compte que no tothom sap anglès i, a més, que l’anglès del japonesos és difícil d’entendre. Parlo per la meva pròpia experiència, vaig conviure amb quatre japonesos i la pronunciació és molt diferent.

Diners

Els diners jo els vaig canviar al banc sense cap problema. El menjar és baratíssim en comparació a Barcelona i pots menjar de tot. No us preocupeu pel fet de portar molts diners en efectiu al damunt, ja que el Japó és un país on no roben. De fet, és convenient portar sempre alguns diners en efectiu donat que a molts llocs no deixen pagar amb targeta, bàsicament perquè ja saben que no és perillós portar efectiu.

Alimentació

Japó és un país on s’hi menja bé i molt barat. Principalment es menja arròs i de noodles (fideus); de carn no en mengen molta però es pot trobar en un supermercat. També hi podeu trobar de tot: oli d’oliva, pa, mantega, etc. Es pot menjar molt bé per tan sols tres euros! A més, és un menjar poc greixós i molt saludable.

Viatjar abans o desprès del camp

Cap problema ni per viatjar sol ni per fer-ho amb amics. Les comunicacions són molt bones. Si aneu a Tòquio o Kyoto us recomano l’allotjament en un ryokan que és un hotel tradicional japonès molt més barat que un hoteru, l’hotel d’estil occidental. El ryokan costa uns 35€ per nit i està francament bé. Això sí, haureu de dormir a terra amb un futon. Jo no vaig tenir problemes i hi vaig dormir molt bé.

Altres consells

Què més puc afegir? Només dir que el Japó és un país meravellós i us recomano que us animeu a anar-hi!

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!