Experiències

JR14/102/Apchat/2014

Localitat, poble

Apchat, petitíssim poble a mitja hora en cotxe d’Issoire a la regió d’Auvergne, França.

L’experiència del camp

L’acollida va ser en una casa amb una família local, on ens vam allotjar jo i un altre voluntari rus. Van ser 4 nits on vam estar excepcionalment ben atesos. Molt bon menjar i allotjament. Després vam anar al lloc on es du a terme el festival i vam acampar amb tendes. El menjar era molt bo, cada dia cuinava una persona menjar típic dels seu país i durant el festival hi havia gent que cuinava per a nosaltres. Els primers dies es prepara tot el festival, tot el dia endreçant i reendreçant coses. Després, en el festival, cadascú te diferents tasques que desenvolupa de forma autònoma. Jo estava força satisfet amb la meva feina però era molt dedicada. No hi havia gaire organització ni horaris clars, de manera que no hi havia gaire temps lliure i es dormia poc. Els voluntaris que vaig conèixer eren tots gent excepcionalment bona i vam fer un grup molt fort. Com que és un festival internacional coneixes a altres persones estrangeres. Els organitzadors estaven bastant estressats, sobretot durant el festival, però ajudaven al màxim.

Com preparar-se el viatge

Vaig agafar un tren d’alta velocitat fins a Beziers i des de allà un tren regional fins a Issoire, on ens vam trobar tots. També pot ser interesant mirar la idea de compartir cotxe durant el viatge, va haver gent que ho va fer i es més econòmic i ràpid. No cal cap visat ni passaport. Recomano posar a la motxilla roba impermeable ,ja que plou cada dia una mica i també dur sac de dormir per quan s’acampa.

Introducció a la cultura

Si parles francès es molt fàcil entendre’s i la seva cultura es força semblant a la nostra. Jo no parlava francès i tampoc vaig tenir cap problema en comunicar-me i en entendre a la gent. L’única gran difereència es l’horari de menjar.

Com moure’s

Vaig arribar amb tren a Issoire i allà ens van rebre a tots els voluntaris en una casa de l’associació. Des de allà fins al lloc de treball i els transports de cada dia els fèiem en cotxe amb els organitzadors.

Com comunicar-se

Si parles el francès et pots entendre entre la gent local perfectament i sinó, com era el meu cas, pots comprendre una mica i intentar parlar el francès o fer-te ajudar per d’algú que el sàpiga. Entre els voluntaris i els organitzadors parlàvem anglès per comunicar-nos.

Diners

No hi ha cap problema ja que la moneda és l’euro. El supermercat i, en general, el cost de vida és mes car que aquí. Recomano portar els diners sempre a sobre, mai a la motxilla i deixar-los durant el camp a algun lloc segur que diguin els organitzadors.

Alimentació

Durant els primers dies la família que ens va acollir ens va cuinar moltíssim i molt bon menjar. Després al camp, a cada àpat cuinava un voluntari diferent menjar típic del seu país, per això es interessat que cadascú porti algo de menjar típic de casa que necessiti per a preparar l’àpat. Durant el festival un grup de gent cuinava per nosaltres, ja que treballàvem molt dur durant tot el dia. Tot el menjar va ser molt bo i adaptat a cadascú si era necessari.

Viatjar abans o després

Jo vaig viatjar el mateix dia que s’iniciava el camp ja que en 9 h de viatge arribes de Barcelona al lloc on es fa el camp. Altres voluntaris que venien de més lluny van visitar prèviament París. Després del camp vaig tornar el dia següent i vaig dormir a una casa a Isoire, vaig ser  l’últim voluntari en marxar i vaig agafar tren també, tot i que l’opció de cotxe compartit és força interessant. Altres voluntaris van anar a un altre projecte o van seguir visitant Europa.

Altres consells

Portar roba variada, tant d’estiu com d’hivern, perquè el temps és molt canviant: hi han dies de moltíssima calor i altres de molt fred i pluja.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!