Experiències en camps de treball

Marroc 1

Entitat organitzadora

CJM-Marroc

L’experiència en el camp

Tot va ser molt positiu, no vam tenir cap tipus de problema amb ningú ni cap conflicte amb cap voluntari ni monitor, tot el contrari. Això és clar, és qüestió de sort, mai saps amb qui et pot tocar conviure. En el meu cas, va ser genial, no podia demanar més.

 

Introducció a la cultura i la societat

No hi ha cap problema sobretot si et veuen respectuós amb la seva cultura, ho agraeixen molt.

 

Com moure’s

Des de l’aeroport de Fes hi ha un autobús molt barat que et porta directament al centre de la ciutat. Es veu de seguida perquè l’aeroport és molt petit. Volar amb Ryanair de Girona a Fes és el més econòmic. Un cop allà moure’t amb taxi no surt pas car, però amb bus el bitllet és de 30 cèntims i passen amb molta freqüència. Els trens de llarga distància, tot i que sempre van plens, són barats i no incomodes del tot.

 

Com comunicar-se

Tot i que et trobes amb molta gent que parla espanyol i anglès, el millor és saber francès. Jo, tot i no saber-ne, vaig entendre’m prou bé.

 

Diners

El millor és portar els diners (euros) des d’aquí perquè si treus des del caixer d’allà et cobren molta comissió i canviar-ho en una oficina de canvi. Ara mateix no per menys de 11,20 dirhams per euro.

 

Alimentació

A tots ens va tocar cuinar. Vam menjar sempre la mar de bé. Has d’estar obert a altres maneres de cuinar i no tenir massa manies, si vas així, menjaràs bé.

A part, ells respectaven molt si no volies menjar alguna cosa que no t’agradava.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Vaig tenir la sort de que al nostre camp la majoria de voluntaris eren marroquins i un cop acabat el camp, els altres 15 dies tothom ens va rebre amb els braços oberts a casa seva, a part de que no vaig viatjar sola en cap moment, sempre amb amics marroquins que havíem fet al camp. De tota manera, no semblava gens difícil i la gent sempre esta disposada a ajudar-te.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!