Experiències

Mèxic 1

L’experiència al camp

Es treballa a les nits, i durant el dia és lliure i et pots organitzar amb la resta de companys per fer activitats. Val la pena fer-se amic del tortuguers per tal que t’ensenyin llocs de la zona, casa seva, els puguis acompanyar a anar a pescar, etc. També pots fer alguna visita a l’escola. Els llits són de fusta, per mi, la millor opció era dormir a la platja, així que un bon aïllant i una mosquitera són perfectes. Vius en un entorn totalment natural, si portes sabó ecològic molt millor. No hi ha electricitat, així que res que s’endolli et servirà. Potser en alguna botiga del poble pots demanar que et deixin carregar algú durant una estona.

 

Com preparar-se el viatge

Si portes una llanterna, porta piles de recanvi que a Mèxic són molt cares i les barates són molt dolentes.

 

Introducció a la cultura i la societat

És una societat molt acollidora, estan molt acostumats a veure i conviure amb estrangers i viuen en un paisatge de platja idíl·lic. És una zona de molt moviment de narcotràfic, però si vas tranquil i sense ficar-te en cap merder, no hi ha cap problema. Pregunta els mexicans abans de fer una excursió per la muntanya i, si t’acompanyen ells, molt millor. Al campament tortuguer només hi treballen homes, així que cal una mica de prudència a l’hora de vestir (noies) o la manera com et comuniques amb ells.

 

Com moure’s

Els autobusos a Mèxic són espectaculars i molt còmodes.

 

Com comunicar-se

A alguns pobles petits parlen la llengua indígena de la regió, però gairebé tothom sap espanyol.

 

Diners

Al campament tortuguer et gastes molts pocs diners, ja que el menjar va inclòs en el preu del camp i les activitats que pots fer (pescar, anar d’excursió, visitar pobles propers, etc.) no costen diners (o molt pocs).

 

Alimentació

Els aliments que hi havia eren pocs. El campament no disposa de neveres així que la majoria de menjar havia de ser aliments secs (arròs, frijol, pasta). Es trobaven patates, alguns plàtans i alguns tomàquets, cocos, papaies i en algun poble proper (30min en bus) pots trobar més fruita i verdura.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Val la pena deixar-se uns dies després del camp per viatjar. Segur que entre els voluntaris que us ajuntareu al camp de treball us fareu amics i voldreu viatjar junts uns dies. Viatjar abans també està bé per començar a situar-se al país, a la forma com funcionen les coses, etc.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!