Experiències

Newcastle, Anglaterra

Localitat, poble

Newcastle

L’experiència en el camp

Ens fèiem nosaltres l’esmorzar i arribaven els nens ben d’hora. Hi havia moltes activitats programades pels monitors d’allà i nosaltres érem uns “monitors secundaris”. Podíem proposar també activitats, jocs, etc., no és gens difícil entendre’s amb els nens, tothom és molt receptiu i obert a conèixer-te.

Introducció a la cultura i la societat

Anglaterra té pocs aspectes diferents als nostres. El que s’ha de tenir en compte és que els preus són molt alts i els horaris molt diferents.

Això és important a l’hora de voler menjar, allà dinen sobre les 12-13h i sopen sobre les 18-19h. No vagis a un restaurant a dinar a les 15 o a sopar a les 22, perquè et diran que no, és una bogeria per a ells.

 

Com moure’s

Des de l’aeroport de Newcastle, seguint les indicacions arribes al metro i dins mateix del metro hi ha uns plànols de parades i és molt fàcil arribar a la ciutat. Un cop aquí, a prop de l’estació central del metro hi ha l’estació central d’autobusos (a la Eldon Square) que et porten a tos el pobles propers.

Si heu de comprar un bitllet d’anada i tornada pel mateix dia (és mes barat) digueu només “return ticket” que ja inclou el d’anada i el de tornada. Si demaneu “anada i tornada” us cobraran de més.

Newcastle està a 3.30h en tren de Londres.

Com comunicar-se

No té cap misteri, l’anglès és l’idioma d’allà, tot i que al nord d’Anglaterra parlen un dialecte “geordie”. Per parlar amb tu utilitzen l’anglès i un accent una mica tancat i de vegades difícil d’entendre.

Diners

Molt millor portar les lliures des d’aquí, i portar-ne de sobres, si heu de treure diners allà us cobren una comissió bastant alta (sobre els 4 euros).

Una forma fàcil de convertir lliures en euros mentalment és sumar la meitat a la quantitat de lliures (ex. 8 lliures = 8 + 4 euros). Una solució és pagar amb targeta de crèdit les quantitats més altes, per assegurar de que no et quedaràs sense diners en metàl·lic.

 

Alimentació

Si tens manies, es passa malament en el cas de que et facin el menjar. Si us el feu vosaltres, segurament comprareu també vosaltres el que necessiteu, llavors és qüestió de posar-se d’acord amb la resta del grup.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!