Experiències ESC i MLTV

Sólheimar, Projecte European Solidarity Corps a Islàndia (2023)

 

 

 

 

 

 

 

Entitat organitzadora

World Wide Friends

Localitat

Islàndia, Sólheimar

Tipología

Projecte subvencionat per la Unió Europea (European Solidarity Corps)

Com va ser la preparació del viatge?

Recomano portar roba de tapar, però a capes, perquè depèn de l’època no cal anar amb l’abric més gruixut. Imprescindibles sabates calentes i sobretot impermeables. Com que als hivernacles fa molta calor, cal portar samarretes de màniga curta i recomano pantalons còmodes de treball.

Què t’ha sorprés o t’ha semblat interessat del país?

Les persones són distants i costa fer-s’hi amic, però hi ha molts estrangers que són més oberts. La llengua és molt complicada, però pràcticament tothom sap anglès.

L’estil de vida

Sólheimar no hi ha parada de bus, així que depenem dels habitants del poble perquè ens portin d’un lloc a un altre. A Reykjavik cal l’aplicació “Klappid” per a fer servir el bus urbà. Entre ciutats el bus és car i es pot pagar amb targeta. El cost de vida és molt elevat.

L’entorn del projecte

Al Sud hi ha dues excursions molt famoses “South coast” i “Golden Circle“. Recomanables les dues, encara que la millor forma de viatjar diria que és llogar un cotxe i fer la “Ring Road“, la carretera que dona la volta al país.

 

 

Fes-nos un petit resum de com va ser la teva experiència durant el voluntariat

Sólheimar és una comunitat de persones que fan aquest racó de món un lloc únic. Aquí hi viuen voluntaris, persones que necessiten suport a llarg termini i treballadors que procuren maximitzar la seva qualitat de vida. Els dies són plens d’activitat. Els voluntaris treballem en projectes de reforestació i d’agricultura orgànica, però hi ha qui va a l’escola, qui fa tallers, qui treballa, qui assaja per una obra de teatre… Els dies comencen a les 9:00 h del matí, fent una reunió amb tots els habitants del poble. Després, treballem als hivernacles fins a les 16:00 h, fent pauses per al cafè i per a dinar a la cafeteria amb tothom.

Les tardes són lliures, però és impossible avorrir-se! Els habitants del poble són molt propers i constantment i hi ha propostes de plans per als voluntaris.

Finalment, algun consell útil o alguna anècdota que vulguis compartir?

Anar-hi amb el cor molt obert i preparada per als canvis de plans.

Marina Casades Cornet

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!