Experiències

Quito, Equador 1

Entitat organitzadora

FPEC-CHIRIBOGA

Localitat

Quito, Equador

 L’experiència en el camp

Jo vaig fer un camp de treball durant un mes. Durant els primers 15 dies vam fer tasques de reforestació i els últims 15 dies vam donar classes d’anglès a escoles amb pocs recursos econòmics. Aquesta segona part del camp va ser la que més em va agradar perquè el nostre esforç es veia reflectit a mesura que els nens anaven aprenent més coses. La relació amb el grup va ser bona. Encara que de vegades sempre poden sorgir els típics problemes de convivència diària, els moments de bon rotllo van predominar gairebé sempre. El suport del grup és important per fer front a les possibles dificultats diàries, doncs hem de tenir sempre present que no sempre les coses surten com s’han planificat, i més en països del sud. Per això ha d’existir una actitud flexible i entenedora per part del voluntari cap als possibles canvis de plans que poden anar sortint.

És una experiència brutal, magnífica i serveix per créixer com a persona i adonar-se’n del que tenim i, també, del que no tenim. A través de la millor coneixença d’una nova cultura el voluntari aprendrà a valorar noves coses, a les quals abans no donava importància. Serveix també per construir un caràcter respectuós amb les peculiaritats i maneres de pensar d’altres persones i jo diria que cada dia representa una experiència nova i diferent, que pot ser positiva o no, però al cap i a la fi enriquidora i necessària. Ho recomano a qualsevol persona que tingui ganes de veure món i obrir-se a noves cultures!

Introducció a la cultura i la societat

En general la gent és molt acollidora i alegre, tot i que sempre et pots trobar amb algú que intenti aprofitar-se de tu per la teva condició de turista. Però el més important és que la cultura de l’Equador és magnífica i val la pena conèixer-la!

Com moure’s

L’autobús és el mitjà de transport més accessible i econòmic, pots recórrer tot el país fàcilment. Encara que també és tota una aventura, ja que la forma de conduir d’allà és un pèl peculiar i arriscada!

Com comunicar-se

L’idioma per comunicar-se és l’espanyol. L’anglès és parlat per molt poca gent.

Diners

El cost de la vida és baix. Per exemple, un àpat en un restaurant et costarà uns 3 dòlars de mitjana o una nit d’hotel uns 5. S’ha de regatejar gairebé sempre perquè t’intenten pujar el preu quan veuen que ets estranger.

El canvi de moneda pots fer-lo a l’aeroport mateix i és recomanable portar pocs diners a sobre, no més de 30 dòlars.

Alimentació

No vaig tenir cap problema amb l’alimentació però això sí, el voluntari cal que sàpiga que es farà un tip de menjar arròs i plàtan. Però en cap moment vam passar gana i sempre ens vam poder permetre coses que mai m’hagués imaginat que les hagués pogut menjar abans de marxar a Equador! 

Viatjar abans o desprès del camp

Jo vaig viatjar pel meu compte al final del camp durant una setmana i la veritat és que va ser fantàstic! Hi ha voluntaris que trien viatjar sols però jo ho vaig fer juntament amb tres voluntaris més. Penso que sempre és més recomanable viatjar en grup perquè és més segur. Durant el camp de treball els caps de setmana també aprofitàvem per viatjar una mica.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!