Experiències en camps de treball

SDA 306 – 2019 – Help de Elderly in Prague 15

Entitat organitzadora

SDA

Localitat

Tzech Republic – Praga 15, a les afores de la ciutat de Praga

L’experiència en el camp 

És un camp de treball social. El principal objectiu és passar una estona, distreure i que s’ho passin bé la gent gran. Són persones que estan en la seva última fase de la vida i que ja no es poden valdre per si sols. El que fèiem cada dia era, pel matí fèiem els llits de la residència i estàvem amb la gent gran. Al migdia servem el dinar i alimentavem a aquells que no es podien moure del llit i no es podien alimentar sols. Després dinavem nosaltres. Quan acabavem tornavem amb la gent gran. Els fèiem riure, ballavem amb ells, pintavem, fèiem puzzles,… qualsevol cosa que ells volguessin fer o que veies que els hi treia un somriure de la cara. La gent de la residència majoritàriament no parlen anglès, però això no és un problema, fèiem servir llenguatge no verbal i així de pas, també rèiem tots més. Amb l’organització que ens va acollir vam estar molt bé. Ens van tractar super bé i si necessitavem qualsevol cosa es parlava i es gestionava tot super bé. El grup era un grup petit, érem 7 contant la líder. Però això va fer que no es formessin petits grups i anavem tots a una. Amb la líder hi havia un tracta perfecte, era com una més de nosaltres però que a sobre t’ajudava amb tot el que necessitaves.

 Com preparar-se el viatge

Jo vaig agafar un avió, però creo que també pot estar bé mirar Flixbus. Jo no ho coneixia pero molta gent allà els va utilitzar. És recomanable portar imatges de la teva ciutat perquè així els i pots ensenyar i poden veure coses que potser no han vist mai.

Com moure’s

El transport de l’aeroport al punt de trobada està molt ben explicat a l’infosheet. El transport per moure’t allà és autobús i metro. A més, els tickets de transport senzills t’inclouen tots els tipus de transport, per tant està super bé.

 Com comunicar-se

Entre els membres del grup parlavem amb anglès. Hi havia un membre que no s’havia gaire anglès i parlavem amb ell amb llenguatge no verbal i el poc que sabia d’anglès, va ser molt divertit. Allà amb la gent gran parlavem llenguatge no verbal majoritàriament.

Diners

Et recomano que portis euros i canviïs allà a corones cheques. Aquí el canvi te’l fan a 1 euro = 22,28 corones. Allà si busques bé i no vas als llocs turístics a canviar el podràs trobar per 1 euro= 24,9- 25 corones. El canvi real està (almenys quan vaig anar jo) a 1 euro= 25 corones. Allà la vida és més barata que aquí.

Alimentació

Allà el que fèiem era: esmorzavem a l’hotel i el dinar i el sopar menjavem el menjar de la residència. Menjavem menjar típic d’allà que estava molt bo. L’únic inconvenient era l’horari. Esmorzavem a les 8, dinavem a les 12:30 i sopavem a les 17.

Què t’emportes de l’experiència?

M’emporto uns quants amics que viuen per tot el món. M’emporto unes vivències que no ser com explicar, que son precioses i que et fan créixer com a persona i madurar.

Porta molta energia de casa per donar-la a la gent gran. Riu molt, disfressau i aprent tot el que puguis.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!