Experiències

SIW-1705 / State Forestry Twijzel / 2017 – Holanda

 

zz

 

Entitat organitzadora

SIW

Localitat

Twijzel (Fryslan).

L’experiència en el camp

Es tracta d’un camp de treball relacionat amb el medi ambient. Hem estat vivint dues setmanes a uns bungalows (5-7persones). De dilluns a divendres treballàvem de 8:30 a 15:00: disposavem de dos estones de descans (esmorzar i dinar). Hem estat fent tres tasques diferents (i bastant dures): recol·lectar herba de camps on a la maquinària li és impossible accedir-hi, tallant arbres que creixien al costat dels camps, i arrencar petits arbres o males herbes d’un camp on s’hi vol potenciar el creixement de “heather”. Durant els caps de setmana o tardes (estones lliures), podíem fer el que volguéssim, tot i que els líders ens proposaven diferents activitats recomanables per conèixer més la zona. El mitjà de transport que hem utilitzat en tot moment ha estat la bicicleta (a més del tren per moure’ns cap a ciutats veïnes). Erem un total de 14 voluntaris i 2 camps líders. La relació entre tots ha estat genial.

Com preparar-se el viatge

Holanda t’obliga a portar roba impermeable ja que plou sovint. També dir que és un país on pots pagar amb targeta a gairebé tot arreu, així que no va malament tenir-ne una.

Introducció a la cultura i la societat

Gairebé tothom parla correctament l’angès, per tant és fàcil comunicar-se. Les botigues i supermercats acostumen a tancar molt més dhora.

Com moure’s

Jo, en comptes d’anar a l’aeroport d’Amsterdam vaig anar a Groningen. Des d’allà vaig agafar un bus fins la pròpia ciutat de Groningen, i posteriorment un tren cap al meeting point. Aquesta adreça em va ser molt útil: https://9292.nl/en.

Com comunicar-se

Anglès.

Diners

Portar visa però també diners en afectiu… mai se sap què et pot passar (I no sempre portar-los tots a sobre).

Alimentació

El dinar sempre ens l’emportavem allà on treballavem, per tant acostumàvem a preparar entrepans. Tot i això, hi havia dies que cuinàvem pasta i la servíem allà (haig de dir que era molt millor menjar pasta que no pas un entrepà de pa de motlle del supermercat).

Viatjar abans o desprès del camp

Jo vaig arribar un dia abans i vaig marxar un dia despres. Vaig estar a dos hostals diferents de Groningen i va anar genial. Vaig conèxier gent molt maca. Potser però, recomanaria viatjar abans del camp, ja que després del camp estàs realment bastant cansat. Ara bé, d’altra banda, potser si viatges després del camp pots fer-ho amb els altres voluntaris que has conegut.

Altres consells

Cada dia per sopar intentàvem cuinar un plat típic d’algun dels països presents. És per això que és bastant recomenable portar alguna cosa típica del propi país.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!