Experiències en camps de treball

SJ/Teen40 – 2020 – Du château à l’Abbaye

 

Entitat organitzadora

Solidarités Jeunesses

Localitat

Du château à l’Abbaye

L’experiència en el camp 

Era un projecte relacionat amb l’arqueologia (fèiem excavacions al castell de Coly) on treballàvem tres hores diàries i no ens exigien massa. Vam fer moltes activitats. Vam  anar a les ciutats i pobles de la zona a fer turisme, al llac, al riu o a fer “escalada d’arbres”. També vam anar dos cops a la fira local i vam muntar una parada internacional de menjar.

Estàvem en un camp de futbol amb tendes (tot un luxe, una per cadascú i amb llits del decathlon), dinàvem a un local del poble.

Els líders eren supermacos i molt bons dinamitzadors. La gent era superguai també. Van venir dos italians, dues françeses, un holandès i dos catalans. També hi havia un grup de París que treballava amb nosaltres però funcionava com un de sol.

Que tal l’entorn del projecte?

Semblava un conte de fades, tot era molt cute amb unes cases de pedra casi daurades i amb moltíssima vegetació amb rius superfrescos i bonics.

Com preparar-se el viatge

Hi ha una estació al costat, al poble de Coly, però anar-hi amb cotxe també és una bona opció. (És un viatge llarguet però si els teus pares es poden quedar a fer turisme per la zona, és molt bonic tot.) Un cop t’inscrius t’envien tota la informació necessària. Allà tenen de tot, així que si et deixes alguna cosa pots preguntar-ho als monitors que segur que t’ajuden. No t’oblidis de portar alguns diners per poder anar a prendre alguna cosa. De sabates agafa’n per treballar i per anar per ciutat.

Introducció a la cultura i la societat

La gent és molt amable i tothom està molt content per alguna raó. Molts cops se’t dirigeixen en francès però no passa res perquè els teus companys i els monitors et poden fer de traductors. No tastes gaire menjar francès, però a la fira et conviden per sopar amb coses de la zona.

Com moure’s

No vam utilitzar transport públic perquè ja teniem una furgoneta. No ens vam relacionar gaire amb la gent d’allà però en general els encantava que hi hagués un camp en un poble tant petit. Per arribar al punt de trobada et poden passar a recollir, ja en parles te amb ells abans d’anar al camp.

Què t’emportes de l’experiència?

He après a relacionar-me amb gent d’altres paisos, conèixer noves cultures i una mica a cuinar. Encara que no fos massa bo perquè ho cuinàvem nosaltres era molt divertit de veure com tothom es currava plats del seu país. S’ha de dir que als últims dies va millorar molt la qualitat.

Jaume Viñas Tarradas

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!