Experiències

Stykkisholmur, Islàndia

Localitat, poble

Stykkisholmur

L’experiència en el camp

La feina al camp és dura. Els islandesos són molt estrictes amb la qualitat de la feina, la responsabilitat i l’horari però sempre es van mostrar molt amables i agraïts amb nosaltres. Durant la primera setmana fèiem feines forestals, que consistien en crear camins pel bosc, cobrint-los de pedretes. És a dir, havíem de carregar carretes de pedretes i després escampar-les pels camins de sorra. Algunes altres vegades, havíem d’arrancar herbes, netejar el bosc i feines similars. Durant la segona setmana, vam haver de fer feines relacionades amb el festival del poble (muntar tendes, posar escombraries pels carrers, netejar els carrers, etc.).

Se’m va fer molt dur treballar a l’exterior amb la pluja caient-me a sobre tot el dia. Tot i

que anava molt abrigada, al final del dia acabes calat de fred. La feina dels últims dies va ser més agradable perquè estava més relacionada amb el festival. Per altra banda, no va ser gens agradable haver de treballar un cap de setmana durant el festival, sobretot a les 7h del matí, per netejar els carrers de cerveses i cigarretes de la nit anterior. De totes maneres, com que era un període de temps curt, no em queixo i, de fet, ho tornaria a fer perquè em va compensar molt l’experiència que vaig compartir amb els meus companys del camp.

Estareu en una casa molt acollidora. Recordo que estava molt neta i endreçada. Compartireu habitació amb dues o tres persones i estareu en un llit força còmodes.

Cal portar sac per dormir però en general, està tot molt correcte. No us podreu queixar de la casa. Tindreu dret a accedir a una piscina termal de forma gratuïta. És una de les millors coses que hi ha després d’un dia dur de feina.

 

Com preparar-se el viatge

Sobretot, el que aconsellaria és que la gent s’endugués roba d’abric. A Islàndia fa moltíssim de fred, encara que sigui l’agost. A la maleta no hi poden faltar:

– guants, bufanda, barret

– pantalons (si és possible de material impermeable). Si teniu pantalons d’esquiar, segur que us l’acabareu posant algun dia.

– mitjons gruixuts i sabates de goretex. Agraireu que siguin de goretex!

– jaqueta impermeable

– anorac potent (si és també de goretex o d’esquiar millor que un convencional)

– un parell de jerseis polars i samarretes que abriguin força

– banyador per a les piscines termals

– depèn del tipus de camp i de feina, roba que sigui per tirar (guants vells, jaquetes, pantalons, etc.)

– càmera de fotos: assegureu-vos de que teniu memòria suficient perquè no parareu de fer fotos. El paisatges són únics!

 

Com moure’s

Transport en autobús des de Reykjavik cap al camp (oferta proposada per la organització d’Islàndia): si voleu conèixer a la gent del camp, és una bona manera per començar a relacionar-te amb els altres, però és molt car (40€). És molt més barat si agafeu un autobús regular des de BSI (la central d’autobusos, 25€) però la part dolenta és que potser hi haureu d’anar sols.

 

Alimentació

Cada dia menjareu en un restaurant diferent del poble, excepte els esmorzars, que els fareu a la casa. No haureu de pagar res extra pel menjar, perquè ja entra dins de la quota que pagueu a l’organització. La qualitat i la quantitat estan molt bé.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Golden Circle (Sud): en un dia de ruta en autobús podeu veure les Cascades de Gulfoss, el Geyser i Thingvellir (antic parlament democràtic i on podreu veure la falla que separa Europa d’Amèrica). Podeu contractar-ho a l’estació central d’autobusos de Reykjavik. Agafeu la línia regular, que és més barat que un tour turístic. Si no recordo malament, és la línia 6.

Blue Lagoon (Sud): val la pena de debò. És un balneari d’insomni. Està molt a propet de Reykjavik i també podeu agafar un autobús des de BSI (la central d’autobusos de Reykjavik).

Glacera Snaefellsjokull (Sud-oest): volcà de Jules Verne. També podeu fer una caminada per Arnastapi, on hi ha forces penya segats preciosos. Per anar-hi, cal llogar un cotxe.

Landmannalugar (Sud): és una zona on hi ha uns paisatges preciosos de muntanyes de diferents colors i aigües termals (hot springs). Allà podreu fer molt de hiking. Hi podeu anar amb BSI des de Reykjavik també.

Glacera Vatnajökull (Sud): és la tercera massa gelada més gran del planeta després de l’Antàrtica i Grenlàndia. Cal més d’un dia per visitar-ho des de Reykjavik (és a dir anar i tornar), a diferència dels altres llocs.

Nord d’Islàndia: jo ja no vaig tenir temps de veure-ho, però segur que val molt la pena. Per això, us recomano que si aneu a Islàndia, us hi esteu com a mínim 10 dies: 1 setmana pel Sud i la resta al Nord.

Reykjavik: No us perdeu una nit de marxa per Reykjavik. Durant el dia, els islandesos estan força calladets però a la nit… Si podeu agafar-vos dies lliures, podeu allotjar-vos al camp central de Reykjavik. Allà l’allotjament és força precari. Haureu de compartir habitació amb 12 persones o més i en tota la casa potser hi ha un parell de WC, per compartir entre 50 persones. No obstant, si només hi aneu a dormir, és una opció molt barata (15€/dia). A demés, si us heu quedat sols (perquè heu arribat abans o perquè us quedeu més dies i els vostres companys de camp ja han marxat), és una manera molt fàcil de fer amics nous amb qui fer excursions i viatges per Islàndia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!