Experiències ESC i MLTV

ESC: ”FIND YOURSELF” – Polònia

Entitat organitzadora

STRIM

Localitat

Cracòvia, Polònia.

L’experiència

La voluntària Ada Puig està a Polònia vivint la seva experiència de voluntària europea i ens vol explicar com ho està vivint!

“Ara ja fa 7 mesos i mig, dels 9 mesos que dura el meu projecte, que estic vivint experiència de fer un voluntariat de llarga durada.

En el meu cas, el projecte té lloc a la ciutat de Cracòvia, a Polònia. La veritat és que aquests gairebé 8 mesos m’han passat volant i sembla mentida que només quedi un mes i mig perquè s’acabi experiència.

La meva organització d’acollida a Cracòvia és STRIM, una organització amb 15 anys d’experiència que acull 27 voluntaris, com a mínim, cada any. Des del principi, et fan seguiment i t’acompanyen en l’adaptació en el projecte.

Per tant, en el meu cas va ser difícil de sentir-me sola perquè compartia l’experiència des de l’inici amb 26 voluntaris més d’arreu d’Europa! El fet de conviure amb diversos voluntaris de diferents països et fa veure més enllà de la teva perspectiva cultural i t’enriqueixes molt de totes les persones, les quals han tingut vivències diferents.  A part de l’ambient internacional que vius a l’EVS, d’altra banda, coneixes i t’adaptes a un nou país.

En el meu cas, vaig arribar a Polònia sense saber dir correctament “Hola” o “Adéu” en polonès, per tant, també va ser tot un repte d’adaptar-me al país sense la llengua.

Però sobretot el repte lingüístic el vaig experimentar a l’escola, on els infants i les professores amb les que treballo no parlen gairebé res d’anglès. En aquest context, te n’adones que la comunicació no només és oral sinó que tens mil maneres de poder-te comunicar, sobretot amb els infants em va ser relativament fàcil connectar i comunicar-me amb ells i elles sense la llengua.

A part d’això, per mi ha estat un moment de la vida en el qual he tingut molt temps per fer tot allò que m’agrada, com que estic vivint en una ciutat gran tinc moltes opcions d’oci, sempre tenint en compte que siguin opcions econòmiques, ja que els diners que reps són els justs. Però si ho planifiques bé pots fer moltes coses, com per exemple, aprofitar per viatjar!

Definitivament, recomano participar en un projecte d’EVS de llarga durada, cada experiència és diferent, però segur que en totes es poden extreure coses positives.”

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!