Experiències

Turquia

L’experiència en el camp

El camp va ser una meravella, tant la gent de fora com la gent local vam congeniar molt bé i vam poder viure moments molt especials. A més el treball en aquest cas no va ser excessivament dur, vam anar molt amb bici i vam tenir la sort de visitar llocs, pobles i conèixer gent encantadora!

 

Introducció a la cultura i la societat

En general la societat turca-kurda és una societat molt religiosa, però en altres casos també et trobes amb gent que és més laica. Però sigui com sigui, no deixa de ser un aspecte més de tota una persona i tenint sempre respecte, la gent és bastant oberta, hospitalària i sobretot molt “preguntona”.

 

Com moure’s

Encara que al principi sigui tot una mica caos, al final se li va enxampant el “truquillo” i cal dir que a Turquia el transport en bus li dona mil voltes a qualsevol altre país del món, el servei és excel·lent.

 

Com comunicar-se

Està clar que l’anglès és l’idioma fonamental, tant per a comunicar-te amb els companys del camp com per a la gent local. I sempre s’agraeix si es fa un esforç de parlar l’idioma d’allà, com sol ser normal a tot arreu. I si no se’ns donen bé els idiomes, perquè no utilitzar el body language, que sempre serà benvingut també.

Al final la clau està a no quedar-te quiet i intentar comunicar-te amb la gent sigui com sigui.

 

Diners

Jo vaig portar diners allà per després canviar-lo. Però realment, a part d’algunes despeses dels primers dies com el bus per a anar al camp i poc més, no vam gastar gairebé res, a més allà les coses estan tirades de preu. Això sí, si penses viatjar o estar més temps després del camp, clar que convé portar una mica més de diners.

 

Alimentació

En aquest camp vam tenir la gran sort de tenir tant desdejunis, dinars i sopars preparats per a nosaltres durant tot el camp, gràcies a la bona organització del camp i a la gent que cap a això possible, clar.

 

Viatjar abans o desprès del camp

Jo vaig tenir els meus dubtes abans d’anar i al final després de sentir les experiències dels altres companys vaig decidir agafar el bitllet de tornada dues setmanes després que acabés el camp. I avui puc dir que va ser una molt bona decisió ja que després del camp també vaig poder viure unes experiències meravelloses viatjant per tota Turquia, d’Est a Oest, amb alguns companys.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!