Experiències en camps de treball

VIVE18.19.02 Sea Turtles Conservation XV/2019/Méxic

Entitat organitzadora
Vive Mexico
Localitat
Rincon de Guayabitos, Nayarit, Méxic

L’experiència en el camp
El primer dia està destinat a que arribin els voluntaris i es fa un sopar de benvinguda. A partir de llavors es distribueix a la gent en grups per fer les tasques pròpies del camp. Pels matins normalment es revisen els nius i es comprova si han nascut tortugues, les quals s’alliberaran al vespre a la platja. Abans de sopar ens dirigim cap a les platges on es faran les rondes nocturnes i es sopà allà. Les rondes duren més o menys fins les 6-7am. Els dies que no hi havia activitat pròpia durant el matí o tarda, ens portaven a d’altres pobles/ciutats propers per fer turisme, o també a platges/cales petites o a navegar per veure balenes!
Com preparar-se el viatge
Recomano portar euros ja canviats a pesos abans de viatjar. Al poble on es fa l’estada no hi ha camp banc o casa de canvi. Comprar els bitllets d’avió amb antelació sempre surt més econòmic. Recomano no oblidar-se de portar adaptadors de corrent o portar un transformador de corrent de viatge. En cas necessari, al poble hi ha farmàcia..

Introducció a la cultura i la societat
Mèxic és un país amb una cultura molt rica i molt oberta. La gent de seguida que pot intentarà ajudar-te. En camp moment ens vam sentir insegurs a cap dels llocs que ens van portar a conèixer, tot el contrari. S’ha de tenir en compte que a les ciutats grans, com a tot arreu, hi han barris i barris, jo recomano que si es vol visitar alguna altra ciutat que pregunteu als voluntaris d’allà del camp i us aconsellaran les zones on és millor allotjar-se etc.

Com moure’s
Es pot arribar amb avió fins a Guadalajara i des d’allà agafar un autobus que triga menys de 4 hores fins La Peñita i desprès un taxi fins l’hotel que triga 5 minuts. Una altra opció és anar amb avió fins Puerto Vallarta i des d’allà agafar un autobús fins la Peñita, triga 1’5h aproximadament, i després el taxi fins l’hotel. Aquest bus em portaria tres hores més tard al centre per una carretera “nacional” i fent una parada per menjar.

Com comunicar-se

Amb les persones del camp i els voluntaris l’idioma que es parla en l’anglès. A les botigues, restaurants, etc la gent parla una mica d’anglès també però si es parla castellà amb ells millor.

Diners
Recomano portar euros ja canviats a pesos abans de viatjar. Al poble on es fa l’estada no hi ha camp banc o casa de canvi. En comparació amb Catalunya, el cost de la vida allà resulta més econòmic. Per exemple, un menú de dos plats i beguda costa uns 60 pesos (3 euros) o un taco ben farcit costa uns 12 pesos. A l’hotel i al poble no hi ha cap problema d’inseguretat, es poden portar els diners a sobre sense problema.  Recomano treure sempre el màxim de diners en “cash” ja que la taxa per treure diners són sempre 5 dòlars a tot arreu.

Alimentació

Al camp ens van cuinar plats típics de Mèxic (boníssim tot) i sempre posaven el picant i les salses de xile a part per si a algú no li agrada el picant. Els tres àpats que ens donaven eren molt bons i intentaven que fossin saludables evitant greixos, etc.
Viatjar abans o desprès del camp
El viatge es pot fer pesat perquè des de Barcelona fins a Guadalajara son unes 18-20h amb avió i desprès encara falta l’autobús i el taxi. Si es pot, jo recomano reservar-se 5-7 dies desprès del camp per conèixer alguna altra ciutat i fer turisme amb algun dels voluntaris que conegueu.

Què t’emportes de l’experiència?
M’emporto una experiència inoblidable, tant pel caliu humà de la gent del camp i del poble com per tots els voluntaris d’arreu del món que vaig conèixer.

Brenda

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!